El PSPV de Xàtiva demanarà en el pròxim ple que es complisca la sentència que anul·la el copagament per als discapacitats

Cerdà (PSPV): “els socialistes exigim responsabilitats a la consellera de Benestar i demanem al President de la Generalitat que la destituïsca”

El PSPV de Xàtiva reclamarà en el pròxim ple municipal que la Generalitat Valenciana complisca la sentència que anul·la el copagament als discapacitats pels serveis públics dels quals són beneficiaris i que ofereix la Conselleria de Benestar Social. El portaveu socialista, Roger Cerdà, recorda que el Tribunal Superior de Justícia ha estimat el recurs presentat pel Comité de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i va declarar la «integra nul·litat de ple dret» del Decret 113/2013 de 2 d’agost de 2013 al considerar que és «coactiu» i que «vulnera el principi de reserva de llei, el principi de legalitat en matèria tributària i el principi de jerarquia normativa».

Segons Cerdà, el decret, com l’ordre que elimina el dret a rebre teràpia ocupacional a persones que «gaudeixen» d’una plaça en una residència pública, «era cruel, insolidari i vergonyós per a una societat que vol dir-se avançada. Ara, a més a més, sabem que és il·legal». El líder socialista lamenta així que «la justícia valenciana ha demostrat tindre una major sensibilitat pels discapacitats i la seua problemàtica que els governants del PP». Amb això Cerdà reclama que la Generalitat ha d’assumir les conseqüències d’un «greu error que ha estat perjudicant greument els interessos dels més vulnerables durant els quinze mesos que ha estat en vigor». La Conselleria de Benestar Social va desestimar els recursos al decret, va ignorar les nombroses peticions per part del afectats i els centenars de firmes presentades. Ha estat necessari arribar a la via judicial «per tal d’esmenar un decret injust». A més recorda Cerdà que el PP de Xàtiva va estar de part de l’aprovació del copagament «fins i tot al ple municipal», i que ara l’alcalde Alfonso Rus ha reconegut que va ser un error i que si es presenta una nova moció en este sentit li donaria suport.

Davant esta situació la moció del PSPV demana a la Generalitat que no recórrega la sentència; que assumisca les conseqüències jurídiques de l’anul·lació i establisca compensacions per als perjudicats; i demanar al President de la Generalitat la «destitució immediata» de la consellera responsable del decret, Asunción Sánchez Zaplana, «per la seua falta de sensibilitat i irresponsabilitat amb un sector com el dels discapacitats».