El PSPV de Xàtiva demana neteja i seguritat per al Barri del Carmen

Ignacio Reig: “El barri s’està degradant perquè no es fa el manteniment que necessita ignorant les demandes dels veïns”

El PSPV de Xàtiva ha aportat fotografies de rebentades, acumulació de residus o voreres trencades per a acompanyar el registre de cinc peticions per a la neteja, seguretat i reparació de fuites d’aigua al Barri del Carme. El regidor socialista Ignacio Reig explica que les peticions se centren en la degradació que pateix l’Av. de la Ribera, on també es produeixen continus «botellons», però les queixes de problemes d’inseguretat i brutícia s’estenen a tot el barri.

Reig recorda que el Barri del Carme pateix una paràlisi des de fa vuit anys quan es van anunciar inversions milionàries que anaven a renovar set blocs,ß Es van realitzar llavors algunes reparacions provisionals a causa de l’aparició d’aluminosi en les seues estructures, aleshores es van paralitzar les obres i el barri no ha patit cap inversió des de llavors. Ignacio Reig critica que «la situació del Barri del Carme és lamentable, després que Alfonso Rus fera promeses buides i només han servit per a fer-se la foto i després despreocupar se».

Després de huit anys la degradació del barri és evident malgrat que els serveis de neteja fan més del que poden «però la retallada en serveis es nota especialment en els barris com a est, per on no passa l’alcalde des de fa anys», lamenta Reig.

El regidor afig que «si Rus s’haguera pres la desena part de les molèsties que es va prendre amb la Plaça de Bous hui el barri seria una zona amb encant i personalitat pròpia». Però a més adverteix que «es tiren els diners en obres com la carretera Plaza Mayor-Ctra. Alzira (3’6 milions) mentre als barris no es fa si més no el manteniment mínim per a tenir els carrers habitables».

Policia de Barri Els socialistes insisteixen que el Barri del Carme, com altres barris, necessita la presència de Policia de barri, «i que no siga una seguretat que només s’anuncia cada quatre anys». Aquest cos, explica Reig, «és necessari perquè coneixeria de a prop a la gent i detecta els problemes de seguretat». «Hi ha zones de Xàtiva que no han vist un policia a peu des de fa deu anys, i no és suficient que patrullen amb cotxe per la carretera si no paren i parlen amb la gent no coneixen els problemes del barri, no s’anticipen mai i només actuen quan ja existeix un problema d’ordre públic».