El PSPV de La Pobla Llarga afirma que l’Ajuntament no ha presentat totes les factures pendents de pagament

Els socialistes critiquen que aquesta mala gestió per part de Rafael Soler obligarà al municipi a sotmetre’s a un dur pla d’ajust
El Grup Municipal Socialista de La Pobla Llarga denúncia que l’alcalde Rafael Soler no ha reconegut tot el deute pendent amb els proveïdors del Consistori. La xifra reconeguda al Ministeri d’Hisenda, de 3,6 milions d’euros, podria ser superior, segons diuen els socialistes.
El PSPV asegura que entre d’altres factures pendents, l’ajuntament de La Pobla Llarga no ha inclòs el deute de 5.791 euros amb l’empresa Volconsa, que fou l’encarregada en 2004 de la retirada del dipòsit d’aigua que hi havia sobre la guarderia municipal. L’oposicio afirma que aquesta obra va ser adjudicada per 95.068 euros i vuit anys després encara no s’ha liquidat per complet.
Els socialistes consideren que Soler «hauria de presentar la seua dimissió per atrevir-se a dir en premsa que el seu municipi és un dels més transparents, quan la realitat indica que la relació de factures presentada al Ministeri d’Hisenda està incompleta», agreguen.
El Grup Municipal Socialista, a través de la seua portaveu Neus Garrigues, critica que aquesta mala gestió per part de Rafael Soler obligarà La Pobla Llarga a sotmetre’s a un dur pla d’ajust. “La Pobla Llarga haurà de tornar al govern d’Espanya 4,5 milions d’euros en els pròxims 10 anys, dels quals quasi 1 milió són en concepte d’interessos pel préstec”.
“Les afirmacions de Soler en premsa (“nos van a hacer un puente de plata” y “estoy contento de que las administraciones nos hayan dado dinero”) reflectixen la llunyania de l’alcalde amb els interessos dels seus veïns, els quals hauran de suportar un dur pla d’ajust en els pròxims anys”, critica Garrigues. Es contempla, per exemple, la pujada d’un 48% en la taxa de fem i d’un 99% en la taxa d’ús del poliesportiu.
Segons Garrigues, a banda del deute amb proveïdors, l’endeutament a llarg termini reconegut per l’ajuntament a data de 31 de desembre de 2011 ascendix a 1,8 milions, que sumats a la xifra anterior fan un total de 5,3 milions. A esta xifra, continua Garrigues, caldria sumar les factures no presentades, altres que el Decret del Govern no assumix i el deute de l’Ajuntament amb la Seguretat Social. “La xifra final podria rondar els 6 milions d’euros”, afegeix.
“Si Soler s’ha atrevit a dir en premsa que quan va entrar a l’Ajuntament hi havia un deute o “pufo” de 1’8 milions, els socialistes podem afirmar que si nosaltres haguérem agafat l’Ajuntament en aquesta legislatura el “pufo” seria de 6 milions d’euros”, conclou la portaveu socialista.