El PSPV critica que cada vegada que apareix un escàndol del PP acaba embrutant Xàtiva

Cerdà (PSPV): “el PP ha d’explicar qui va contractar, qui va autoritzar i qui va pagar l’acte en la plaça de bous que Hisenda diu que va ser en diners negres”

El portaveu xativí del PSPV, Roger Cerdà, ha lamentat que “cada volta que apareix un escàndol sobre presumpte finançament il·legal del PP el nom de Xàtiva acaba sent embrutat”. D’esta forma recorda que després d’aparéixer el nom de la ciutat als ‘papers de Bárcenas’, ara un informe d’Hisenda avala que el PP va fer un acte a Xàtiva pagat amb diners en negre després de les eleccions locals i autonòmiques de 2007.

Xàtiva apareixia als ‘papers de Bárcenas’ perquè una empresa que havia rebut concessions d’obres a la ciutat fent donacions irregulars de 330.000 € al PP, i esta setmana s’ha conegut que, dins de les investigacions del cas Gürtel, l’acte de celebració del PP en la Plaça de bous després de les eleccions de maig de 2007 es va liquidar sense pagar l’IVA, defraudant així a les arques públiques. A més Roger Cerdà recorda que “l’acte va estar muntat per Orange Market, i el processat Álvaro Pérez ‘el Bigotes’ va estar present a la plaça de bous i organitzava el seu desenvolupament”.

Davant d’esta situació el PSPV ha anunciat que exigeix explicacions al PP per este esdeveniment electoral. “Volem saber qui va contractar, qui va autoritzar i qui va pagar l’acte que Hisenda afirma que es va liquidar amb 174.000 € en diners negres”.

Cerdà destaca també que “les irregularitats en este acte no van acabar ací, ja que s’ha de recordar que aleshores la plaça de bous no estava acabada i no tenia cap llicència d’activitat”. Aquesta situació suposa que “el PP va posar en perill la vida de tots els assistents a eixe acte perquè no es complia la normativa legal vigent per allotjar aquest esdeveniment”. Roger Cerdà a més a més afegeix que “actualment el recinte no compta amb les autoritzacions necessàries, i sols es poden celebrar actes taurins amb permisos explícits per a moments com les corregudes de bous de la Fira de Xàtiva”.