El PSOE de Xàtiva valora el degradat estat del col·legi Attilio Bruschetti

Angulo: “Els 75 anys del centre són un exemple de lluita per una educació de qualitat”

La responsable d’Educació del grup socialista de Xàtiva, Xelo Angulo, ha denunciat l’abandó al que té sotmés el govern del PP al Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària Attilio Bruschetti perquè ‘ni Rus ni Vila creuen en una educació pública, sols aposten per l’educació privada‘. Angulo, que ha volgut felicitar als educadors, pares i alumnes pel 75 aniversari de l’Attilio Bruschetti, afirma que malgrat la falta de suport de l’Ajuntament a este centre, el treball del seu consell escolar és ‘un exemple de lluita per oferir una educació pública i de qualitat a la nostra ciutat‘.

La regidora del PSPV recorda que en els actes de celebració del 75 aniversari el director de l’Attilio Bruschetti, Miquel Àngel Signes, va reivindicar en nom de tots els membres unes instal·lacions adequades i en condicions, ‘reivindicació que compta amb el total suport del grup socialista per necessària i merescuda‘. No obstant Xelo Angulo lamenta que en el mateix acte el regidor d’Educació Ramón Vila ‘va fer oïdes sordes, no va foler cap referència a millores i no es va comportar com un defensor de l’educació a Xàtiva‘.

Angulo critica que l’actual centre Attilio Bruschetti ja té uns 30 anys d’antiguetat i que els seus prop de 220 alumnes ‘no es troben en unes condicions acceptables perquè, a més, no es compleix la normativa de la LOGSE amb les instal·lacions necessàries per oferir una educació de qualitat’. La regidora critica que malgrat les urgències del centre ‘no hi ha partides als pressupostos de la Generalitat per fer millores, i sols es funciona a base de parxes puntuals que únicament allarguen la situació precària dels xiquets‘.

Des del PSPV, explica Angulo, s’aposta per una remodelació integral del centre, conservant les parts essencials de l’actual edifici, realitzant ‘la inversió justa i necessària’ per satisfer un servei de primer ordre i atenent en tot moment les necesitats d’alumnes i professors. Xelo Angulo ha manifestat que ‘no necessitem que es caiga el centre perquè després tarden mil anys en anunciar-ne un nou i mil anys més en fer-lo per lluir una foto, perquè el que es necessita és un Attilio Bruschetti en condicions ja‘.