El Premi de literatura eròtica La Vall d’Albaida assoleix la majoria d’edat

Premis literatura eròtica de la Vall d'AlbaidaPere Calonge, Mercè Climent, Francesc Mompó i Miquel Peiró acompanyaran Filiberto Tortosa en el jurat de la 18a edició

Una de les propostes més peculiars de les lletres valencianes, el Premi de literatura eròtica La Vall d’Albaida, acaba d’assolir la majoria d’edat amb la publicació de les bases de la 18a edició. El certamen renova “la seua vocació per la nostra llengua i per la nostra cultura amb la satisfacció de comptar amb una proposta que manté plena la seua vigència com demostra la participació rècord assolida l’any passat”, segons Filiberto Tortosa, president de la mancomunitat de municipis de la comarca.

El màxim dirigent de l’entitat convocant encapçalarà el jurat que decidirà la millor obra presentada fins el pròxim 13 de maig i l’autor de la qual rebrà 4.600 euros i veurà publicat el text en la col·lecció L’eclèctica d’Edicions Bromera. A Tortosa l’acompanyaran els guanyadors del 2010, Francesc Mompó i Mercè Climent; així com el crític literari i professor a la Universitat de València, Pere Calonge, i el també docent Miquel Peiró.

En disset edicions s’han presentat més de 400 originals “símptoma inequívoc de la validesa d’esta iniciativa per exportar el nom de la Vall d’Albaida arreu del nostre territori”, al parer del president de l’ens comarcal. Per això, Tortosa renova “el seu compromís amb el Premi de literatura eròtica que cada any ens acosta a la Cultura en majúscula, una cita que sense la col·laboració de totes les administracions seria impossible materialitzar malgrat els esforços que realitzem des de la Mancomunitat per dur endavant un guardó que exemplifica el millor de la nostra gent”.

Així mateix, destaca com “sense adonar-nos, el guardó se’ns ha fet gran gràcies a la subtilitat de l’erotisme presentat per tants i tants autors, alguns d’ells amb cert renom en el món literari, altres feien les seues primeres incursions en la literatura, però tots amb la voluntat de què el valencià servisca per fer aflorar els sentiments més intensos i descriure les passions més vives”. Per tant, Tortosa conclou que “els veïns de la Vall d’Albaida hem d’estar ben orgullosos del Premi de literatura eròtica, pel ressó obtingut en tots estos anys i per la promoció de la nostra llengua que hem realitzat en un àmbit en el qual no s’ha atrevit a endinsar-se fins ara cap altra institució pública a Espanya”.