El PP de Xàtiva rebutja reclamar les inversions oblidades per a la Generalitat Valenciana

Els regidors i les regidores del Partit Popular de Xàtiva tombaren, amb els seus vots, la moció presentada pel Grup Municipal Socialista

El Centre de Dia per a discapacitats, el Sobreeixidor del Col·lector Central, la reforma del Centre d’Especialitats “Espanyoleto” i la finalització de la rehabilitació del Barri del Carmen no són inversions prioritàries per al govern local

Els regidors i les regidores del Partit Popular de Xàtiva tombaren, amb els seus vots, la moció presentada pel Grup Municipal Socialista en la que demandava la inclusió de determinades inversions en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2013. Concretament, quatre foren les inversions reclamades pels socialistes: la construcció del Centre de Dia per a discapacitats complementari al Centre Ocupacional existent, la Construcció del Sobreeixidor del Col·lector Central, la reforma del Centre d’Especialitats “Espanyoleto” i la finalització del Projecte de Rehabilitació del grup de vivendes “Virgen del Carmen”.

Segons el portaveu dels socialistes, Roger Cerdà, “aquest vot en contra no te cap justificació”, ja que les inversions reclamades han sigut incloses en anteriors pressupostos de la Generalitat i “totes elles han format part dels programes electorals en els que el PP s’ha presentat a les eleccions”. Estem davant d’una nova “promesa incomplida”. “Rus fa igual que Rajoy, promet unes inversions i després vota en contra de que es porten a terme”, va afirmar el socialista.

Tots els projectes reclamats en la moció dels socialistes, són “absolutament necessaris per a la ciutat i per a la millora de les seues infraestructures i dels seus serveis públics”. A més a més, aquest projectes donarien solució a una part important dels problemes que de Xàtiva. “Amb la construcció del Sobreeixidor, no hi haurien inundacions als polígons ni al Passeig del Ferrocarril. La reforma del Centre d’Especialitats acabaria amb la precària situació en la que es troba el mateix. La rehabilitació del Barri del Carmen suposaria una millora en la qualitat de vida dels veïns del mateix. I, finalment, el Centre de Dia per a discapacitats complementaria el servei realitzat per ASPROMIVISE al Centre Ocupacional”, va explicar Cerdà.

Finalment, el regidor va censurar l’actitud de Rus que “prefereix gastar-se 3,6 milions d’€ en una carretera sense sentit a reclamar aquestes inversions que tenen una major rendibilitat social”. Amb aquesta decisió, “Rus demostra que governa d’esquenes a la ciutadania i que interposa els interessos de Fabra i del seu partit als de la seua ciutat”, va sentenciar.