El PP de Xàtiva denuncia “el descontrol” per excrements en via pública

Des de la regidoria de Medi Ambient es considera “lamentable” la “crítica farcida de mentides i despropòsits llançada pels populars”

El Partit Popular de Xàtiva ha mostrat el seu malestar per l’increment d’excrements en la via pública de la ciutat.Des del canvi de govern xativí i especialment des que la regidora Pilar Gimeno està al capdavant de la delegació de Medi Ambient, hem observat una degradació de la via publica, concretament sobre el tema de defecacions canines a Xàtiva”. Els populars destaquen que existeix un informe, concretament des del Departament de Medi Ambient, on es posa de manifest principalment que amb el govern popular es censaren al voltant de 3.000 gossos, acció que garanteix la seguretat, les condicions sanitàries i protecció de l’animal inscrit al cens.

Així mateix, amb el govern popular va tenir lloc una reducció de queixes ciutadanes, principalment per la presència d’excrements en via pública i jardins. Des del PP afirmen que “tota la problemàtica ve amb el canvi de govern i es reflecteix en l’informe”, posant l’accent principalment en què després de les eleccions municipals, les actuacions d’identificació fetes per la policia local han sigut “pràcticament nul·les”. Aquest informe també deixa entreveure que amb el nou tripartit s’observa l’augment de les reclamacions dels veïns i veïnes de Xàtiva referides a la presència de femta canina en via pública i jardins, així com la pèrdua de les bones pràctiques de tinença animal: gossos solts, menjar d’animals en el carrer o façanes i mobiliari urbà amb orina.

Per la seva banda, des del govern municipal manifesten que “una vegada més assistim a l’esperpent i la desqualificació més baixa per part del Partit Popular. Esta vegada han centrat les seues mentides i despropòsits en la gestió de la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno (Compromís)». Des de la formació popular encapçalada per Maria José Pla, asseguren que “des del canvi de govern han observat una degradació de la via publica a causa de les defecacions canines”. En primer lloc, “és lamentable llançar acusacions contra la gestió de l’actual equip de govern sense aportar dades però encara és més deplorable utilitzar de manera interessada un informe on en cap moment es posa en entredit la gestió de Pilar Gimeno o el seu departament”, afirmen des del govern local.

D’altra banda, remarca Gimeno, “no és cert que amb el govern popular disminuïren les reclamacions. No hi havia reclamacions perquè no es donava curs a les instàncies ni s’utilitzava la Línia Verda. Amb dades, i no amb apreciacions, el temps mitjà d’espera per resoldre una incidència al 2014 superava els 385 dies. L’actual govern l’ha reduït 20 vegades”.

En tercer lloc, “el Partit Popular hauria de preguntar-li a l’anterior gestor de Parcs i Jardins com va facturar 22.000€ l’empresa encarregada del Cens Caní sense tindre contracte vigent amb l’Ajuntament. Estes factures amagades a calaixos no han ajudat a reactivar el servei en tant que l’actual equip ha hagut de fiscalitzar tot el procés abans de tornar a adjudicar el servei. Això sí que ho diu l’informe”, diu la regidora de l’àrea.

Per últim, assenyalar que, el sistema de cens caní i anàlisi d’ADN no serà mai utilitzat per l’actual equip de govern com a eina recaptadora i que, per tant, “gràcies als avisos de la Línia Verda es pot incidir en zones problemàtiques i optimitzar els recursos. Per tant, seria convenient que, en lloc de vessar mentides sobre la gestió de Gimeno, els populars s’adreçaren a la Línia Verda per contribuir a mantindre Xàtiva neta com fa la resta de veïns i veïnes de la ciutat”, manifesten fonts del govern municipal.

Un comentario sobre “El PP de Xàtiva denuncia “el descontrol” per excrements en via pública”

  1. En tema de meadas y mierdas de perros vamos igual o peor, no se observa a la policia local y al ayuntamiento en especial controlando dichas infracciones.

Los comentarios están cerrados.