El PP d’Aielo de Malferit aprova el reconeixement de 549.000 euros en factures que l’alcalde assegura que «estan pagades»

Els socialistes qualifiquen de “inadmissible” l’aparició en caixons d’un deute equivalent a 140 euros per habitant

Un total de 548.897 euros és la quantitat a la que ascendeix el deute reconegut per l’Ajuntament d’Aielo de Malferit a l’últim plenari de la corporació. Segons afirmen els socialistes, el deute presentat pel Govern del PP que encapçala José Luis Juan Pínter inclou tot un seguit de factures corresponents a exercicis a anteriors de les que fins ara no hi havia constància a la comptabilitat municipal, que l’Alcalde deia en el plenari que «estan pagades» i de les que es negava a desglossar l’import de la partida de major import, 159.529 euros per a «altres inversions».

Des del PSPV-PSOE d’Aielo de Malferit, el seu portaveu, Juan Rafael Espí, ha qualificat de «inadmissible» l’aparició en caixons d’un deute equivalent a 140 euros per habitant del municipi, «un deute desproporcionat de despeses fetes fora dels pressupostos, de les que damunt ens oculten informació». En aquest sentit, segons consta a l’informe que acompanya la proposta d’aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdits, l’Ajuntament reconeix deutes en quotes a la Seguretat Social, retribucions a treballadors, recaptació o assegurances, «però també una partida de la que només consta l’epígraf altres inversions, que a més és la més quantiosa amb més de 159.000 euros, de la que l’Alcalde no ens dona detalls ni deixa que el Regidor d’Hisenda ens les done en el plenari», assenyala Espí.

Per al portaveu socialista, l’aparició d’aquest «sac de factures» suposa com a mínim una «tremenda descoordinació» en la gestió de la comptabilitat municipal, «una barbaritat de diners que, damunt, l’Alcalde diu que estan pagats, el que no te cap ni peus. Per a poder-se pagar una factura s’ha de reconèixer, i si no està reconeguda, com pot haver-se pagat?».

Juan Rafael Espí lamentava que «tot i tenir ja una condemna en ferm per no facilitar informació a l’oposició i vulnerar els drets fonamentals, Pínter no escarmenta i segueix amb el seu obscurantisme. Que aparega de sobte més de mig milió d’euros en factures és inadmissible, que ens diga que ja estan pagades és inaudit, i que es negue a detallar què vol dir això de gastar 159.000 euros en altres inversions és una nova ocultació d’informació que no anem a tolerar», assenyalava.