El Pont de Sant Vicent d’Ontinyent s’obrirà al trànsit en octubre

El viaducte ja comunica els dos polígons industrials i només queda delimitar els carrils i la pavimentació final

El proper mes d’octubre,  en a penes unes setmanes, s’obrirà al trànsit el nou Pont de Sant Vicent d’Ontinyent. Es tracta d’una infrastructura llargament reclamada per la població durant més de dues dècades -els orígens del projecte es daten en l’any 1991- que comunicarà les carreteres CV-81 i CV-650, simplificant l’entrada i eixida als polígons industrials i a la ciutat, i reduint el trànsit de camions pel casc urbà.

Durant els mesos de juliol i agost han tingut lloc els treballs d’instal·lació de les pilastres sobre el barranc, de les bigues i també de la plataforma superior, unes tasques que van registrar algunes dificultats inicials en coincidir l’arribada de les pilastres amb algunes pluges. La regidora de Territori, Rebeca Torró, que visitava recentment les obres, explicava que “amb tot, comptar amb materials prefabricats ha permès accelerar el treball, i ara ja podem veure quin serà aproximadament l’aspecte definitiu que tindrà el pont”.

Els vehicles de l’obra ja circulen pel pont, on, després de col·locar les bases per a les baranes del pont, els al voltant de 10 operaris que continuen a l’obra ultimen els treballs que encara resten per fer. Estos són la delimitació de la vorera peatonal, del carril bici, de la mitjana que separarà els quatre carrils (dos en cada sentit) així com la pavimentació final i un nou asfaltament per als accessos.  El marge dret, des de l’entrada pel futur hospital, queda reservat al pas de vianants i l’esquerre al carril-bici, és a dir s’estableix un ús per a cada part del pont. A més, cal recordar que el viaducte ha crescut 20 metres, arribant als 120 de longitud, passant de tres a quatre obertures i en l’altura màxima sobre el riu s’arriba a una vintena de metres.

Rebeca Torró destacava la importància que tindrà el pont per al trànsit rodat tant als polígons com al casc urbà, avançant que, al contrari que va passar als anys 90 amb el Pont del Salt del Bou (que no es va inaugurar), el Pont de Sant Vicent sí que l’inaugurarem, ja que és una obra que aconsegueix la ciutat i no cap partit determinat”.

Cal recordar que l’aspiració del Pont de Sant Vicent es data en l’any 1991, passant des d’aleshores diversos governs i partits tant per l’Ajuntament d’Ontinyent com per la Generalitat Valenciana. “El pont es va iniciar en altra legislatura i s’ha continuat en aquesta amb orgull, és una infrastructura de la que tota la població ens hem de felicitar per haver aconseguit després de tants anys d’espera, un pont de futur per a tots i totes”, destacava la regidora.