El poble de Senyera canta a “Botifarra”

L’estrena del vídeo-clip Romanç de Senyera es converteix en un acte emotiu que ha aplegat centenars de veïns

El Bloc-Compromís per Senyera ha estrenat el vídeo ‘Romanç de Senyera’ en el qual han participat centenars de veïns i veïnes de la localitat que no han deixat passar l’oportunitat de cantar el seu Romanç junt a Pep Gimeno. Abans de l’estrena, però, Botifarra va ser l’encarregat de posar veu a les Albades que des del Bloc-Compromís s’havien preparat per criticar amb bon humor i ironia algunes de les qüestions que consideren cal millorar en el poble.

Acabada la cercavila, la Sala Multiusos acollí l’estrena del vídeo-clip i l’homenatge a un emocionat Pep Botifarra que, davant la insistència del públic, va entonar, una vegada més, però juntament als veïns, el Romanç de Senyera. El candidat del Bloc-Compromís, Pau Mascarós, va explicar que la iniciativa d’enregistrar el vídeo i convidar a Pep Gimeno sorgeix com a mostra del compromís del grup amb la cultura i en agraïment al cantaor de Xàtiva, que ha fet difusió d’aquest romanç per tot arreu de la geografia valenciana i més enllà.

Pep Gimeno feia més de 10 anys que no havia estat a Senyera cantant i l’acte d’ahir va suposar un retrobament molt emotiu amb aquest poble de la Ribera. El cantaor explicà algunes anècdotes ocorregudes en algunes poblacions on ha entonat el Romanç, fins i tot a Itàlia, i es mostrà molt agraït de l’obsequi que el grup Bloc-Compromís havia preparat per a ell en record de l’acte: un quadre amb la imatge del poble de Senyera i la lletra del Romanç.

D’altra banda, cal destacar que la projecció del vídeo fou tot un èxit i que els centenars de veïns que hi assistiren ja han sol·licitat al grup que l’edite per tal de poder tenir-lo com a record.