El ple d’Albaida aprova la concessió del títol de fill predilecte a Antonio Blasco

L’Ajuntament prepara ja l’acte protocolari per rendir homenatge al nostre sagristà

El ple municipal de l´Ajuntament d´Albaida va aprovar la setmana passada per unanimitat de tots els corporatius la concessió del títol de Fill Predilecte de la Ciutat d´Albaida a Antonio Blasco Penalba, conegut popularment com el “Sacristà”. Amb esta distinció, Albaida vol rendir-li homenatge a Antonio, qui amb 17 anys va passar de ser un xicot més del poble en uns temps molts difícils a ser el sagristà, assumint així les responsabilitats que el càrrec comportava. Ha estat el guardià de la Parròquia casi 70 anys, disposant, preparant i dignificant cadascuna de les tasques de la comunitat parroquial.

Amb una actitud sempre discreta, s´ha dedicat a mantenir, custodiar i millorar un dels nostres tresors més emblemàtics, l´ Església de l´Assumpció de la Mare de Déu. Apassionat del seu poble, del seu patrimoni i de les seues tradicions i festes, els visitants que venen a conèixer-les, han trobat en Antonio una mena de guia sense horaris. Sempre disponible per contar i referir totes eixes costums, històries, i tradicions del poble que no estan escrites a cap lloc però que ell coneix, a fi que no es perden en l´oblit.

Cal destacar la seua tasca en el poble com “educador”, no sols ha format als monaguillos sinò que són moltes les generacions de xiquets albaidins que han passat per ell com acòlits. Artífex a l´ombra de la recent declaració BIC del toc manual de campanes al nostre municipi, Antonio ha estat accionant de forma manual les campanes amb 7 tocs diaris els últims 69 anys.

L´expedient, que es va iniciar en setembre de 2013 a instància de l´entonces Regidor de l´Ajuntament, Jose Vicente Palací Barberà, ha comptat amb un total de 42 adhesions, dintre del plaç establert, per part dels col-lectius i entitats del municipi.