El Pla d’Ajust que ens presenta Rus no podrà fer front a l’endeutament de l’Ajuntament

Lorente(EU):“estem davant d’un Pla d’Ajust amb poques garanties d’èxit, per això anem a demanar un seguiment trimestral sobre el seu compliment”
El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha valorat el Pla d’Ajust, requerit pel Ministeri d’Hisenda per acollir-se al Fons per al finançament del pagament a proveïdors, com “una primera aproximació sobre l’estat d’abandonament en què havia quedat l’eficiència en la gestió econòmica de la ciutat durant anys”. De fet, l’esmentat Pla subratlla amb insistència la necessitat d’una millora i eficàcia en la recaptació dels impostos municipals “posant així en evidència la gestió d’anys del propi equip de govern de Rus” ha indicat EU.

Per altra banda, Lorente ha assenyalat que “Rus amb les mesures del Pla d’Ajust continua d’esquenes a la realitat. És un pla que sols parla d’ingressos ficticis. No opta per l’austeritat, ni per posar fí a l’espiral de despesa innecessàira del consistori que ha provocat la necessitat de demanar un prèstec de 10,4 milions d’euros per pagar proveïdors. En canvi vol fer carregar el pes del deute als ciutadans amb l’augment de taxes i preus públics”. Segons EU “tots sabem que el Pla d’Ajust presentat en la pràctica és insuficient i irreal per fer front a una situació que necessàriament ha d’augmentar l’estalvi net de l’Ajuntament de 222.000€ a 1,5 milions d’euros anualment ”. Per aquesta raó, Lorente ha assegurat que “allò més coherent, donades les circumstàncies, seria reduir dràsticament la despesa en Fira i Festes i suspendre el capítol d’inversions del present exercici”

En tot cas, des de la formació d’esquerres s’ha assegurat que “és una nova eixida cap endavant de Rus que agreujarà encara més la situació”. El Decret 4/2012 ofereix dos anys de carència, on sols s’haurà de fer front a l’interès del prèstec de 10,4 milions. Per a la formació d’esquerres “aquesta mesura és molt injusta i fa del Decret una oportunitat per aquells alcaldes que han balafiat i pretenen abandonar”

Des del grup municipal d’EU s’ha reivindicat la necessitat de “reformular el Pla d’Ajust en clau de màxima austeritat i amb una total implicació amb els sectors de la població que més patiment estan acumulant amb la crisi”. Per altra banda, s’ha reconegut que el Pla d’Ajust assumeix la proposta d’EU d’apostar per un pla d’estalvi energètic en l’enllumenat en la ciutat “per a nosaltres aquest és un pas important en quant a la sostenibilitat i l’eficiència energètica en la ciutat, en tot cas l’excepcionalitat de la situació de l’Ajuntament reclama més consens, treball i rigor per treure a la ciutat endavant”