El pare Noël reparteix carbó a Xàtiva

L’associació caMot va dur a terme una acció de protesta

L‘associació caMot de Xàtiva va dur a terme el dissabte una acció de protesta amb un Pare Noël com a protagonista. L’home de blanc i roig, acompanyat d’un nombrós grup de persones amb panderetes i cascavells, va repartir ‘carbó’ per Xàtiva «a alguns que, al llarg del present any, s’han portat malament», afirmen des del col.lectiu.

El punt de partida va ser l’estació de tren. Allí va començar una singular cercavila, amb cinc parades. La primera d’elles fou la seu del PP, on el Pare Noël hi va deixar un sac d’autèntic carbó. «El PP és el partit que governa a l’Estat, a les Corts i a l’Ajuntament, prenent decisions que empitjoren les nostres vides, fent el contrari del que prometia: copagament a la sanitat, empobriment de les escoles, reforma laboral que atempta contra els treballadors i treballadores, pujada de l’IVA…», assenyalen.

A continuació, pujant per la Baixada de l’Estació, se van detenir davant l’oficina del banc Sabadell-CAM. Amb aplaudiments, rialles i indignació -tot alhora-, el protagonista va penjar un vestit de pres. «La CAM és sinònim de saqueig dels diners públics: els seus directius, amb prejubilacions i pensions milionàries, han estat al servei de la corrupció, afavorint l’enriquiment de polítics i dirigents, i l’empobriment de la societat», destaquen.

Amb esperit reivindicatiu, però contagiats de l’ambient nadalenc, van seguir caminant. Hi havia espectadors que deixaven de ser-ho, passant a formar part del grup; xiquets que saludaven el Pare Noël... I d’una entitat bancària van passar a una altra: Bankia. Una ordre de desnonament fou el ‘regal’ escollit en aquest cas. «Des de la creació de Bankia fins la seua nacionalització, l’Estat s’ha gastat més de 23.000 milions d’euros en aquesta entitat. Per a major indignació, Bankia està relacionat amb el 80% dels 350.000 desnonaments que s’han produït els dos darrers anys a l’Estat espanyol», manifesten.

La delegació de l’Agència Tributària, com a següent destí, esperava el Pare Noël i tota la resta de gent. Ni més ni menys que una bomba ACME va treure aquest Santa Claus justicier del seu sac. «El sistema tributari espanyol –absolutament injust- és en sí un frau. A l’Estat, es dóna la paradoxa que els rics i molt rics, el 10% de la població, paga menys impostos que la resta. No es recapten més diners perquè no es volen tocar les grans fortunes», destaquen.

I encara quedava un últim lloc on anar-hi. Creuàren el semàfor i es detingueren davant l’Ajuntament de Xàtiva. Una targeta d’atur, amb el nom i els cognoms del alcalde, fou el darrer ‘regal’. «L’Ajuntament de Xàtiva sols destina 1,49€ per habitant en matèria d’emergència social. Per contra, per a la Fira hi haurà 28,50€ per cada ciutadà xativí atenent als pressupostos presentats. Quines són les prioritats ací??», critiquen des del col.lectiu. I allí mateix, davant el Consistori, es va procedir a la lectura d’un Manifest.

«Amb el recorregut que hem fet hui, hem volgut assenyalar alguns dels actors responsables de la progressiva situació de precarietat que estem patint. Assenyalar-los i recordar-los que mereixem un respecte; advertir-los que, amb una població desperta, van a tenir difícil arrancar-nos els drets elementals per a que uns pocs augmenten més encara els seus beneficis», van deixar clar.

Un comentario sobre “El pare Noël reparteix carbó a Xàtiva”

  1. Lo mínimo que podían haber hecho estos desalmados es no asustar a los niños con esa farsa de Papa Noel. Me parece muy bien que estén enfadados con el mundo, lo respeto y están en su derecho de protestar, pero lo último que tenían que haber echo, que lo hicieron, es asustar a los niños y hablo con propiedad porque mi hijo fue uno de los «agraciados» que asustaron. Espero que la próxima sepan a quien dirigirse.

Los comentarios están cerrados.