El municipi de Rotglà i Corberà ja compta amb el seu llibre d’història

El dijous 24 de març va tindre lloc al saló d’actes de l’assecador de tabacs la presentació del llibre «Rotglà i Corberà. Geografia, història, patrimoni». La presentació va estar a càrrec de l’alcaldessa de la localitat, Mercedes Castelló García i de l’historiador Abel Soler Molina. Aquest llibre es presenta com el primer llibre d’història del municipi i es el resultat de las tasca d’investigació i recerca d’informació realitzades en els dos últims anys pel seu autor, en les que han col·laborat veïnes i veïns de la localitat amb l’aportació de fotografies, documents i dades històriques que han estat recollides al mateix.
El llibre va ser editat el passat mes de febrer i s’han publicat un total de 700 exemplars que es distribuiran gratuïtament per les cases de Rotglà i Corberà.
A aquesta publicació podem trobar des de referències al terme i l’agricultura del poble, el seu nom, orígens, diferents èpoques històriques fins a referències al patrimoni històric artístic, festes, costums i documents com ara les cartes de poblament de Rotglà i de Corberà, ambdós de l’any 1661 i l’acta de la promesa a «la Socorreta» (1891).
Segons l’alcaldessa del municipi la raó de ser del llibre ve donada per la falta de recopilació i organització de la cultura, geografia i tradicions de la localitat, carències que ve a suplir aquest llibre en el que s’ha pretés que siga una guia per al lector a través del temps.