El món de la pilota homenatja a Vicent Tavallo, veu de l’esport autòcton

El Trinquet de la Llosa de Ranes reuneix aquest dissabte a pilotaris de primer ordre i velles llegendes en tres partides d’alt nivell

El món de la pilota valenciana es reunirà aquest dissabte al Trinquet Municipal de la Llosa de Ranes per brindar un homenatge pòstum a l’artista i pioner en les retransmissions televisives de pilota valenciana Vicent Tavallo, quan es compleix el desè aniversari de la seua mort. El memorial començarà a les 16.00 hores i reunirà figures de primer ordre de l’esport autòcton com Waldo, Moltó, Brisca, Pere Roc II o el jugador local Sidahmed, amb altres llegendes vives d’aquest esport que es tornaran a enfundar la faixa de nou per a l’ocasió.

Vicent Tavallo, conegut artista per ser durant molt de temps l’alma mater de l’Orquestra Montecarlo, va ser un apassionat de l’esport autòcton valencià i va encimbellar amb la seua veu i particular estil les retransmissions televisives de pilota, primer a través de la televisió comarcal de la Safor, i més tard a Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), a través del seu segon canal ‘Punt Dos’. «Fabulós» era la paraula màgica que Vicent Tavallo acostumava a emprar en les seues narracions per referir-se a aquelles jugades o colps que l’encisaven. Tavallo va morir l’any 2005 com a conseqüència d’un tràgic accident de trànsit.

El Memorial Vicent Tavalló tindrà com a plat fort el duel que enfrontarà a la parella formada per Waldo i Brisca davant la dupla integrada per Moltó i Sidahmed, jugador natural de la Llosa de Ranes. Amb anterioritat es disputaran altres dues partides. La inicial mesurarà a vells amics de Tavallo, de manera que es podrà veure de nou en acció a il·lustres pilotaris com Loripi, Fransiquet i Gorxa, que s’enfrontaran al trio format per Batiste II, Terrilla i Juan. En la segona de les partides, d’escala i corda, Pere Roc II, Dani i Carlos s’enfrontaran a Francés, Raül i Jesús.

Segons ha explicat Balduino, ‘trinqueter’ de la Llosa de Ranes, aquesta iniciativa «naix de la necessitat de recordar a un bon amic i a una persona que es desvivia per la pilota», ha indicat. «Com a pilotari era limitat, però vivia aquest esport amb una passió encomiable», ha confessat el trinqueter. El responsable de la gestió del Trinquet de la Costera ha recordat que en anys anteriors s’han organitzat «tornejos d’homenatge» a Tavallo en localitats com Bellreguard o Simat de la Valldigna, tot i que «en un altre format». Balduino ha avançat que el proper dissabte es desplaçaran fins el Trinquet de la Llosa de Ranes l’esposa i filla de Tavallo, «els qui participaran en un emotiu acte», ha remarcat.

La cita, a més, tindrà una vessant solidària ja que tots els beneficis obtinguts seran cedits al Centre d’Acollida Sant Francesc d’Assís de Palma de Gandia, municipi d’on era natural el mateix Tavallo.