El ministre de Foment i l’alcalde de Bocairent signen el conveni per rehabilitar la zona del Muret

bocairent-firma2
El Govern d’Espanya destina més de 100.000 euros per a l’actuació en el barri medieval dins de l’ú per cent cultural

Aquest dimarts, 29 de juny, el Ministeri de Foment va acollir la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Bocairent pel qual la localitat rebrà 102.636,53 euros per dur endavant “la restauració de la muralla i la reposició paisatgística de les antigues hortes de la zona del Muret”. L’ajuda forma part dels fons generats per l’1% cultural en la contractació d’obra pública “per a la recuperació del patrimoni històric d’Espanya” i sufragarà un 75% de l’actuació; mentre que la resta així com la redacció del projecte i la direcció dels treballs aniran a càrrec del consistori fins completar una inversió de 136.848,71 euros.

La rúbrica va estar a càrrec del titular de Foment, José Blanco, i l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, qui va manifestar la seua satisfacció per ser un dels pocs municipis de la Comunitat Valenciana afavorits per aquestes subvencions; a més, es tracta “d’una obra urgent” ja que afecta una àrea “que cada vegada està pitjor per les pluges” al mateix temps que “ens permetrà posar en valor l’antiga muralla i crear una nova entrada al cor del barri medieval”.

De fet, junt a l’estabilització dels murs de contenció de la part superior, es restablirà un accés que donava a les hortes que ara es destinaran a jardins públics. La consolidació i la coberta d’aquesta torre permetran connectar el carrer lateral del Mercat municipal amb el situat baix de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats. Finalment, es recuperarà una sèquia d’origen islàmic excavada en la roca i es pavimentarà el camí existent.

bocairent-firma
bocairent-firma-3