El Ministeri de Medi Ambient reconeix a Ontinyent amb un dels Premis “Ciutat Sostenible”

El regidor Fran Quesada recull un guardó que reconeix el treball del consistori en matèria d’Educació Ambiental

Ontinyent ha guanyat un dels «premis Ciutat Sostenible» que concedeixen el Ministeri de Medi Ambient i la Fundació Fòrum Ambiental amb el patrocini d’Ecoembes. El ministeri ha distingit a l’ajuntament en la categoria d’Educació Ambiental pel projecte Ontinyent + Verd + Viu, que engloba diferents actuacions impulsades des del consistori en aquesta legislatura.

El lliurament de premis va tenir lloc al Ministeri de Medi Ambient, fins on es va desplaçar el regidor de l’àrea, Fran Quesada, per recollir un dels sis guardons en altres tantes categories que s’atorgaven per a tots els municipis d’Espanya. Quesada va rebre el premi de mans de la ministra Isabel García Tejerina, qui va destacar al regidor el fet que Ontinyent fora l’única ciutat que era premiada per un projecte impulsat de manera íntegra des de l’àmbit públic.

Fran Quesada destacava que el guardó «suposa un reconeixement a la feina que hem fet des de l’ajuntament en aquestos últims anys, i que han comptat sempre amb el suport de la ciutadania». En aquest sentit, l’edil feia referència a projectes com els Camins Escolars Segurs, el Passeig de Benarrai, la revitalització d’un producte local com el Meló d’Or, la participació en el projecte Ciutat educadora, la Mostra de Cinema Mediambiental o els horts urbans. Quesada mostrava sentir-se «especialment orgullós, com a docent i ecologista, que el Ministeri reconega Ontinyent amb un premi precisament d’educació ambiental».

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava «el treball seriós i a fons que s’ha realitzat des de la regidoria en un aspecte en què hi havia molt per fer, la Sostenibilitat, que des del primer moment vam dir que havia de ser un dels eixos que arribara a tots els aspectes de l’acció del Govern d’Ontinyent, un treball que ara replega els seus fruits”.