El MAOVA inaugura una exposició de fotografies amb motiu del 25 aniversari de la catàstrofe de Txernòbil

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) acollix des del passat dissabte 10 de desembre  la mostra fotogràfica “Mirades de Txernòbil, 25 anys després”, organitzada pels bombers d’Ontinyent conjuntament amb la Fundació Junts per la Vida, i amb la col.laboració de l’ajuntament.

Aquesta exposició que pretén donar a conèixer la situació de milers de persones, adults i xiquets, que hui en dia segueixen patint les conseqüències de l’accident nuclear ocorregut el 26 d’abril de 1986, el pitjor de la història.
L’exposició és una selecció de 17 fotografies realitzades en la zona de Txernòbil i zones evacuades així com l’interior dels reactors, on encara s’està treballant. Un dels pocs periodistes del món que ha accedit a la zona és l’autor de les fotografies, Benito Pajares, fotoperiodista amb una àmplia trajectòria en la realització de reportatges fotogràfics en països empobrits.

Un quart de segle després de l’accident, les conseqüències de la catàstrofe de la central nuclear encara persisteixen i molts ucraïnesos segueixen vivint en la zona prohibida, la majoria d’ells famílies empobrides. Molts dels habitants d’estes zones són menors que manquen d’aliments bàsics i a més tenen deficiències de salut relacionades directa o indirectament amb els efectes de la catàstrofe.

La mostra podrà visitar-se fins al 9 de gener de 2012 al Museu MAOVA, de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00 hores, romanent tancat diumenges i festius.