El MAOVA acull una exposició de fotografies d’oliveres mil·lenàries

La mostra es pot visitar a Ontinyent fins el 30 d’agost

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida (MAOVA) acull aquest estiu una exposició d’oliveres monumentals amb fotografies d’Arturo Esteve, que compta amb la col·laboració de l’associació Amics de l’Olivera. L’exposició, d’entrada gratuïta, té lloc en la sala d’exposicions canviants del MAOVA del 4 de juliol al 30 d’agost, i es pot visitar de dimarts a dissabtes de 18:00 a 21:00 hores.

Les fotografies han estat preses en diverses poblacions del Baix Maestrat pel fotògraf Arturo Esteve i retracten oliveres mil·lenàries. “Són arbres d’unes mides extraordinàries”, informa l’organització de l’exposició. “Més de 5.000 exemplars que es poden veure en bancals ben treballats i que segueixen produint un oli extra verge de gran qualitat”.

Les oliveres, que constitueixen un dels trets més característics del nostre territori, són el focus d’atenció del patrimoni agrari per a aquest col·lectiu. “Ara que es parla tant de la importància que té l’agricultura per a recuperar-nos d’aquesta crisi, com una activitat de futur, es presenta el treball d’unes persones que han volgut mantenir un patrimoni agrari de valor: les oliveres monumentals”, finalitzen.