El llibre que repassa la història del voleibol a Xàtiva

El proper dissabte, dia 21, a les 19h, després del partit de l’equip SM de volei, es presentarà en el pavelló de Xàtiva

El proper dissabte, dia 21, a les 19h, després del partit de l’equip SM de volei, es presentarà en el pavelló de Xàtiva el llibre “Història del Voleibol a Xàtiva” escrit pel periodista Josep Lluís Fitó i M. Angeles Vidal, primera entrenadora de l’equip del Tormo-Barberá en la temporada 1985-86 i que posteriorment ocuparia el lloc de segona entrenadora en l’època daurada del club de Xàtiva. Fitó va ser, a més, delegat de l’equip del Tormo.

El llibre arranca en la dècada dels anys 50 fins als nostres dies i fa un recorregut del voleibol a Xàtiva, des dels inicis en 1958 en l’Institut Josep de Ribera,passat pels anys 60 i 70, la creació del club Voleibol Xàtiva, el patrocini de Tormo-Barberá. Des de les dificultats per trobar un lloc on jugar fins la construcció del pavelló, passant pels triomfs dels equips cadets, juvenils als intents de l’equip masculí d’arribar a la divisió d’honor.
En el llibre es fa un esment especial a la trajectòria del CV Tormo Barberà que, des de 1986 a 1990, va aconseguir guanyar tres lligues i tres copes.

L’estructura del llibre està formada per un relat cronològic dels fets, unes pàgines dedicades a l’esportista xativina més internacional, Pilar Larriba, un dossier sobre els trofeus de Fira i setze entrevistes a protagonistes destacats de la història del voleibol a Xàtiva.

El llibre es podrá adquirir mitjançant el Club Voleibol Xàtiva o a les llibreries de la ciutat.

Imágenes facilitadas por:  Matéu Impresores

Noticia patrocinada por: el Poblet