El I Concurs de Joves Intèrprets de la Llosa de Ranes s’estrena amb 108 participants

El certamen se celebrarà els dies 4, 5, 11 i 12 de juliol

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes ha presentat la primera edició del Concurs de Joves Intèrprets de la Llosa de Ranes, que tindrà lloc els dies 4, 5, 11 i 12 de juliol a l’Auditori Municipal ‘Mestre Vicent Tortosa’ de la localitat. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Consistori amb la col·laboració de la Societat Musical de la Llosa de Ranes i la Diputació de València, i amb la gestió de Sanganxa Music Store SL, a través de la seua aula didàctica, que en la seua estrena compta amb un total de 108 joves músics inscrits en les diferents modalitats del concurs. Entre aquests, es troben participants de les tres províncies de la Comunitat Valenciana així com d’altres naturals de Ciudad Real, Córdoba, Albacete, Màlaga, Alcorcón, Ávila i Reus, entre d’altres.

El certamen està orientat a músics de fins a 16 anys, dividits en dues modalitats –una fins als 12 anys, i una segona de 13 a 16 anys–, en l’especialitat d’instruments de vent fusta –flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon– i vent metall –trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba. El seu principal objectiu radica en aconseguir estimular als joves músics en la seua preparació, esforç i la consecució de resultats que permeten satisfer les seues expectatives i necessitats com a intèrprets.

El concurs constarà de dues fases eliminatòries: una primera en què s’interpretarà l’obra obligada de la modalitat instrumental seleccionada a proposta del gabinet tècnic del concurs. I una segona fase final, on cadascun dels concursants interpretarà una obra de lliure elecció que serà valorada pel jurat del certamen. L’accés a cadascuna de les actuacions serà lliure i gratuïta fins completar l’aforament.

Més de 2.000 euros en premis i mencions honorífiques
El certamen compta amb una dotació econòmica per a premis de 2.100 euros, que repartiran en les diferents mencions honorífiques atorgades en cadascuna de les categories i modalitats de què consta el concurs. Uns premis en metàl·lic que es complementaran amb el lliurament de productes i diferents serveis en tallers i botigues especialitzades.

Durant l’acte de presentació del certamen s’ha incidit en l’elevat índex de participació registrat i el gran interès suscitat pel concurs en la seua primera edició. Al respecte, l’alcalde de la localitat, Evarist Aznar, ha assenyalat que es tracta “d’un projecte de llarg recorregut», que pretén, a mitjà termini, erigir-se en una cita «referent en la seua modalitat». El primer edil també ha volgut destacar «la projecció dels valors culturals i musicals del municipi», que per la seua vessant nacional, «permetrà la posada en marxa d’aquesta iniciativa». Per la seua part, José Javier Carreres, president de la Societat Musical de la Llosa de Ranes, ha indicat que el certamen es circumscriu «a l’etapa formativa dels músics» amb el propòsit de «servir com a complement pedagògic dels seus estudis».