El grup Socialista proposa que es retornen els diners cobrats pels recàrrecs dels rebuts de l’aigua

Cerdà (PSPV): “Els veïns afectats pel tema del recàrrec en el rebut de l’aigua no han deixat de pagar per voluntat pròpia sinó per desconeixement”.

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha registrat una proposició que ha de tractar-se en el proper Ple Ordinari per a que l’Ajuntament de Xàtiva procedisca a la devolució de les quantitats cobrades indegudament en concepte de recàrrecs i costes en el rebut de l’aigua potable del segon quadrimestre de 2011. Segons explica Cerdà, “els veïns afectats pel tema del recàrrec no han deixat de pagar per voluntat pròpia sinó per desconeixement”. En conseqüència, “l’Ajuntament, que es el últim responsable de l’error comés, ha de retornar eixos diners, demanar disculpes i solucionar els problemes generats pel canvi en la gestió del servei de recaptació municipal”.

Cerdà ha explicat que tota aquesta situació es genera com a conseqüència de la decisió unilateral de l’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva de rescindir el contracte en l’anterior recaptador i traspassar aquest servei a la Diputació de València. Aquest fet ha generat “un absolut descontrol administratiu i ha deixat en situació de indefensió als contribuents ja que no se’ls ha informat correctament”. A més a més, el nou sistema de pagament és més incòmode “ja que no és pot pagar en ventanilla sinó que s’ha d’anar al banc a pagar, en uns dies i en unes hores determinades pels mateixos”, va explicar el socialista.

Finalment, el líder dels Socialistes de Xàtiva es pregunta “quin son els avantatges per als veïns que Rus i Vila dien que anava a portar el nou sistema? Fins al moment, només ha portat desavantatges, falta de informació i recàrrecs innecessaris”. A la vista de tot açò, Cerdà explica que “se evidencia que la decisió pressa del canvi del sistema de recaptació va ser precipitada, poc pensada i que es duu a terme únicament per l’afan recaptatori, ja que avantatges no n’ha portat cap!”, va sentenciar.