El grup municipal socialista de Xàtiva sol.licitarà la congelació dels impostos i les taxes municipals

Cerdà: “Ni els salaris ni les pensions augmentaran l’any que be en un 2’7%, per això creguem que és absolutament intolerable aquest increment”

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat en roda de premsa la presentació de diverses esmenes a la proposta de increment dels impostos municipals feta per l’equip de govern. En aquesta , el PP planteja incrementar un 2’7% la gran majoria de les taxes municipals, excepte la contribució urbana que se incrementarà en un 7’2%. A la vista d’açò, el grup municipal socialista plantejarà una esmena en la que demanda que el increment siga 0, és a dir, la congelació dels impostos i les taxes municipals. Segons Cerdà, “en un moment com el actual en que famílies i empreses estan passant-ho mal com a conseqüència de la crisi, de l’elevada taxa d’atur i del increment del IVA, l’Ajuntament no pot oblidar-se de tot això i seguir incrementat els impostos”. A més a més, “ni els salaris ni les pensions augmentaran l’any que be en un 2’7%, per això creguem que és absolutament intolerable aquest increment i exigirem la congelació dels mateix”.

Així mateix, els socialistes també plantejaran una disminució del tipus de gravamen de la contribució urbana del 0’630% al 0’590%. Amb aquesta disminució, Cerdà explica que “evitarem que el rebut de la contribució urbana, que s’ha duplicat en els últims sis anys, continue pujant”. Altra de les propostes dels socialistes, aquesta encaminada a afavorir la recuperació econòmica de la ciutat, serà la bonificació en un 90% de les llicències d’obertura de nous establiments. Els socialistes entenen que “l’Ajuntament ha d’afavorir als emprenedors i facilitar l’establiment de nous comerços a la ciutat i amb mesures com aquestes es treballa en eixa línia”.

Finalment, el grup socialista aposta també per la potenciació dels col·lectius locals i, en eixe sentit, platejarà la bonificació del 100% per l’ús de les instal·lacions esportives municipals per als clubs esportius locals i la bonificació del 100% per l’ús del Gran Teatre per a les comissions falleres i les bandes de la ciutat, aquesta bonificació només serà aplicable una volta a l’any. Com a conclusió, Cerdà ha explicat que “és el moment de fer més amb menys recursos, és el moment d’estar al costat de les persones i de facilitar la recuperació econòmica de la ciutat i amb aquesta finalitat és en la que hem plantejat aquestes esmenes a les ordenances fiscals”, va afirmar.