El grup de Reines de Festes participarà en la desfilada històrica del 150 aniversari de la festa

ontinyent-reines

Des de la Societat de Festers es continua treballant en la configuració dels que seran els actes centrals de les celebracions d’aquest 150 aniversari durant els mesos d’estiu. Des de la comissió històrica s’ha estat planificant la desfilada històrica que se celebrarà la vesprada del 31 de juliol. És la intenció de la comissió que aquesta desfilada siga una escaparata amb tots aquells elements i grups de festers que han segut significatius en tots els diferents períodes que han configurat les festes otinyentines al llarg d’aquestos anys.

ontinyent-reines-2

En aquesta línea de treball, el proppassat dissabte 22 de maig, a les dependencies de la Societat de Festers, hi va haver un esmorzar i una posterior reunió de treball, a la qual van estar invitades totes les dones que des de 1960 fins a 1991 havien estat nomenades com a Reines de Festes. A la reunió va assistir un grup representatiu de dones que havien ostentat aquest càrrec i van excusar l’assistència unes quantes d’elles. Abans de començar hi va haver un record especial per aquelles companyes que ja no podien participar per haver faltat. En la ment de totes i tots va estar el record a Concepción Coll, Maria Tortosa, Concha Gil i Lidia Revert.

La reunió va discórrer en un autèntic ambient de festa i amb molta il.lusió per l’oferta que se’ls estava fent, arribant a l’acord de que les persones que van ostentar aquest càrrec en la festa i que allí s’hi trobaven participarien en la desfilada històrica del 31 de juliol i, prèviament, s’organitzaria un sopar per al 23 de juliol, sopar al qual també s’invitaria a totes les dames que durant aquestos 32 anys de la festa acompanyaren a les respectives Reines de Festes.

La desfilada històrica prevista per al darrer dissabte del mes de juliol compta amb una amplia i representativa mostra de la festa de Moros i Cristians des del seu naixement fins els nostres dies.