El grup de percussió d’Albaida Baketà guanya el tercer premi d’animació en la Zurich Marató Barcelona 2012

El grup de percussió d’Albaida Baketà guanya el tercer premi d’animació en la Zurich Marató Barcelona 2012
El grup de percussió albaidí Baketà va obtindre el tercer premi en la 35 edició de la Zurich Marató de Barcelona el passat 25 de Març. Hi hagué més de 40 agrupacions que ambientaven la marató a tot el públic assistent i l’agrupació d’Albaida va obtindre la seva recompensa.
La Zurich Marató de Barcelona d’aquest any comptava amb més de 20.000 corredors acreditats consolidant-se com un dels esdeveniments esportius més importants d’Europa. Per això, multitud de visitants aglomeren la ciutat catalana fins arribar als 50.000 en aquest any, ja que, l’esdeveniment serveix de promoció per a aquelles empreses dedicades a l’esport d’atletisme.
La popularitat que assoleix aquesta marató fou la raó per la qual Baketà va decidir anar-se’n cap a Barcelona. Per al grup va ser un temps lúdic de visita per la ciutat i a més promocionar els seus ritmes i balls per augmentar així les seves actuacions, ja que, durant tot l’any en realitzen més de 100 per tota la Comunitat Valenciana.
Baketà obtingué el tercer premi al millor grup d’animació amb una dotació econòmica que han rebut amb «molta alegria». L’organització de la Zurich Marató Barcelona espera que el grup d’Albaida torne a participar en aquest esdeveniment en l’edició de l’any pròxim ja que, segons afirmen, van realitzar «una magnífica actuació». Baketa ja ha apuntat en la seua agenda la data per al 2013 ja que «creguem que participar en aquest tipus d’esdeveniments ens fan créixer com a musics i a més gaudim de la bona música que sempre interpretem».