El Grup de Danses d’Ontinyent ballarà dues peces de la Vall d’Albaida en la final del concurs provincial

El certamen està organitzat per la Diputació, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, i serà emés en directe
Els huit grups finalistes de «Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals» redoblen esforços durant aquests dies per a preparar les seues actuacions en l’última prova del concurs que se celebrarà el dissabte, 12 de setembre, al Teatre Principal de València.

El Grup de Danses d’Ontinyent, La Xicalla de Catarroja, La Senyera de València, Xafarnat de Paterna, Les Follies de Carcaixent, El Tossal de Llíria, Canyamars de Canals i el Grup Realenc de Picanya ballaran en la final del certamen organitzat per la Diputació de València amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

La Vall d’Albaida feta ball

Segons l’ordre establit, el Grup de Danses d’Ontinyent, classificat en la primera semifinal celebrada al maig a Catarroja, obrirà la competició amb la Jota d’Aielo de Malferit i l’U de la Pobla del Duc. «Són peces de la Vall d’Albaida i sempre que eixim fora intentem interpretar obres autòctones», assenyala M. Carmen Pastor, membre del grup.

L’agrupació de ball és una de les més nombroses, amb prop de setanta membres, «encara que només n’eixiran vint a escena en la final del dissabte que ve», diu Pastor.

La representant del Grup de Danses d’Ontinyent comenta que aquests dies van «al límit, amb nervis, però també amb molta il·lusió».

Valoració positiva de dansaires mixts

El jurat valorarà l’actuació dels grups en tots els seus elements, incloses l’autenticitat, l’execució musical, l’ús d’instruments propis, de la indumentària apropiada d’home i de dona, i la incardinació perfecta de tots aquests ingredients, i valorarà positivament que les parelles majoritàriament estiguen compostes per dansaires mixts.

El guanyador del primer premi s’emportarà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de les plaques commemoratives corresponents de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

La final s’emetrà en directe

La web de la Diputació de València, dival.es, emetrà íntegra la final el dissabte que ve, a partir de les 19:00, des del Teatre Principal de València.

Com en edicions anteriors, aquesta final s’emetrà en directe i en diferit per televisions locals i comarcals, com també per diferents portals municipals d’Ontinyent, Catarroja, Paterna, Carcaixent, Llíria, Canals i Picanya. També es retransmetrà en directe a través de webs generalistes i especialitzades com la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, www.folklorecv.com, i a través del compte de Twitter de la Diputació de València, @dipvalencia, amb l’etiqueta #finalfolclore.

La plataforma dival.es allotjarà, després de l’emissió en directe, totes les actuacions d’aquesta gala final i l’entrega de premis, permetent-ne visionats, descàrregues o ús d’eines per a compartir-ho en les xarxes socials.