El grup de danses «La Vall» lliurarà a l’Ajuntament d’Albaida les partitures originals de «l’U de l’Aljorf»

Dos anys de recerca han fet possible la recuperació d’aquesta peça musical dels anys 50

El grup de danses d´Albaida «La Vall» presenta este diumenge a les 20 hores a la Plaça Major d’Albaida la recentment descoberta peça musical «U de l´Aljorf».

Una peça recopilada per Maria Teresa Oller al llibre de l´any 1951 «Cuadernos de Música Folklórica Valenciana» que el dolçainer Jaume Gosalbez ha adaptat per a instruments de corda. L´etnomusicòloga Maria Teresa Oller, ha estat l´encarregada de recollir la peça gràcies a la veïna de l´Aljorf, Remedio Tormo Mira, qui li la va cantar a l´època dels anys 50.

«Una recerca de més de dos anys que mostra la nostra tradició popular i que ens permetrà que escoltem per primera vegada l´U de l´Aljorf de la mà de la Rondalla ¨La Rebolikਠde Muro aquest diumenge», afirmen des de l’Ajuntament. El grup de danses «La Vall» es troba ja treballant la coreografia que esperen poder presentar el proper any a tots els veïns del nostre municipi.

En finalitzar l´acte, el grup obsequiarà a l´Ajuntament d´Albaida les partitures, la lletra així com un original de l´època del volum dels ¨Cuadernos de Música Folklórica Valenciana¨ que quedarà a disposició de tota la ciutat.