El grup Compromís d’Ontinyent demana que el rescat de l’Estat a les autopistes de Madrid no afecte a les valencianes

Josep Francés proposa que l’Ajuntament del municipi mostre el seu rebuig a la voluntat del Govern Central d’augmentar “l’enorme greuge” als peatges de la Comunitat Valenciana

El portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat una moció al plenari municipal a la qual es demana que el Consistori manifeste el seu rebuig al possible rescat per part del Govern de l’Estat de les autopistes de radi de Madrid a costa d’allargar les concessions de les autopistes de peatge valencianes.

Esta moció es planteja davant les declaracions de la ministra del Govern espanyol Ana Pastor, a les quals aquesta expressava la seua voluntat de rescatar les autopistes de Madrid  i finançar el rescat allargant les concessions de les autopistes de Catalunya i de la Comuntat Valenciana, “amb el greuge que això suposa de cost als valencians i valencianes, que hauran de continuar pagant peatge durant més anys per rescatar el de Madrid”, denuncia Francés. Esta qüestió “afecta també als ontinyentins i ontinyentines, i per això portem esta moció al plenari”, afegeix.

A més de rebutjar aquest plantejament expressat per Ana Pastor, la moció de Compromís demana que el Consistori d’Ontinyent exigisca al Govern de l’Estat respectar els venciments de les concessions de les autopistes sense afectar els recursos del conjunt dels ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Tal com explica Francés, “durant molts anys la Comunitat ha hagut de patir un enorme greuge pel que fa als peatges. Mentre Madrid es pot connectar amb tota la península per via ràpida gratuïta i sense pagar pràcticament peatges, un 48% dels ingressos dels peatges de totes les autopistes de l’Estat es concentra a Catalunya i a la Comunitat Valenciana. Amb els nous anuncis de la ministra Pastor aquest greuge, lluny de mitigar-se, s’augmentarà considerablement”, lamenta el portaveu de Compromís.