El govern d’Ontinyent finalitza el mur perimetral de l’Alberg Perú

L’actuació permetrà completar el treball iniciat en desembre pel taller d’ocupació “Vila d’Ontinyent”
El Govern d’Ontinyent, mitjançant la coordinació de la Regidoria d’Obres, està procedint a la finalització del mur perimetral de maçoneria que envoltarà l’Alberg Perú. Aquest edifici, la rehabilitació del qual es va donar per conclosa en 2010, està pendent de la revisió del conveni de cessió de la Generalitat a l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de poder donar-li usos de foment del turisme rural. Mentrestant, s’estan duent a terme diverses tasques d’adequació del seu entorn, com la creació d’aquest mur.
L’alumnat del Taller d’Ocupació “Vila d’Ontinyent” va iniciar el passat mes de desembre els treballs de construcció d’aquest mur, una volta resolts els problemes que plantejava la Diputació per la proximitat d’aquest mur a la carretera que transita junt a l’alberg. Les gestions realitzades per l’alcalde Jorge Rodríguez amb els responsables de l’ens provincial, i en concret amb el diputat de carreteres, Enrique Crespo, han desbloquejat la situació i van permetre a més a més salvar els pins que hi havia a la zona, que no s’han tallat, en construir-se el mur perimetral per davant d’estos arbres.
Després de finalitzar la tasca del taller d’ocupació, el mur va quedar per construir en gran part, pel que des del consistori s’ha inclòs dins del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) com a millora per a l’empresa adjudicatària. D’aquesta manera, explica el Regidor d’Obres, Manuel Cuesta, “podrem tenir aquest mur finalitzat sense que haja costat ni un euro a les arques municipals”, destacava. El regidor recordava que una volta acabades estes obres, a principis del mes de novembre, es procedirà a tancar el mur amb la reixa de mitjans del segle XIX que va estar rescatada pel Govern d’Ontinyent fa uns mesos, després d’estar durant vàries dècades als magatzems municipals.
Cal destacar que a una recent visita a Ontinyent, el Director General de Joventut i de l’IVAJ, Marcos Sanchis, va confirmar que l’Institut Valencià de la Joventut ampliarà el termini de cessió de l’Alberg Perú per facilitar la seua reapertura, i que ara està en fase d’estudi per part dels tècnics municipals i de la Conselleria un plec de condicions per a poder donar ús a l’Alberg. L’Institut Valencià de la Joventut també treballarà perquè l’Alberg Perú forme part de la Xarxa d’Albergs Juvenils d’Espanya.