El govern d’Albaida remarca la «irresponsabilitat» del PP local

El alcalde manifesta que els populars ha deixat factures pendents de pagament, «fins i tot, dels anys 2004 i 2005, just al començament del seu govern”

L’equip de govern d’Albaida, davant les últimes declaracions realitzades pel portaveu del PP del municipi, Roberto Sala, es reafirma en assenyalar “la falta de responsabilitat pública del PP davant d’una situació econòmica molt complicada que te com a única responsable la mala gestió de Roberto Sala i els seus companys de govern”.

L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, recalca que “després d’haver amagat durant molts anys una situació econòmica desastrosa i d’haver perdut les eleccions, el PP, per salut democràtica, hauria d’eixir a la palestra, reconèixer la seua ineptitud per a governar i recolzar qualsevol mesura que ajude a treure Albaida del forat on ens han deixat clavats per la seua irresponsabilitat” afirma.

Fonts municipals destaquen que el Pla d’Ajust que ha presentat l’Ajuntament d’Albaida al Ministeri no ha estat aprovat perquè la situació econòmica d’Albaida és tant greu que el Ministeri reclama mesures més severes per poder garantir el pagament a proveïdors. “El Govern Municipal aplicarà aquest Pla d’Ajust i l’ampliarà, contant per a fer-ho amb els treballadors de l’Ajuntament, amb la ciutadania d’Albaida i amb tots aquells que vullguen arrimar el muscle. Instem al Partit Popular a que s’atreveixca a donar la cara i a proposar les mesures que ells aplicarien, perquè, fins ara, sols s’han dedicat a criticar totes les mesures que hem pres des de l’Equip de Govern però no han sigut capaços de donar ni una sola idea. Els demanem responsabilitat i coherència, cosa que no han tingut amb els ciutadans d’Albaida ni amb els proveïdors de l’Ajuntament que porten 8 anys escoltant raons de la seua boca”, destaca la regidora de Benestar Social i Sanitat, Eva Tormo.

“Els proveïdors i creditors de l’Ajuntament d’Albaida, que s’han adherit al Pla de Pagament a Proveïdors del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, poden estar tranquils perquè van a cobrar tots els deutes que ha generat el Partit Popular”, manifesta el primer edil.

A més a més, senyala l’Alcalde que “el PP ha deixat factures pendents de pagament, fins i tot, dels anys 2004 i 2005, just al començament del seu govern”. La màxima autoritat municipal recorda que «el fet que sols hi hagen 6,5 milions d’euros inclosos en el Pla de Pagament a Proveïdors respon a que hi ha molts creditors que no han volgut adherir-se al Pla perquè estan en judici i no volen renunciar als interessos que els deu l’Ajuntament”.

L’Equip de Govern li recorda a Roberto Sala que les xifres del deute de l’Ajuntament d’Albaida són demolidores. Als 8.814.836,43 euros de deute a proveïdors, li s’ha de sumar el deute bancari de l’Ajuntament que ascendeix a 3.439.779,16 d’euros i el deute de l’Empresa Pública Gestiona que ascendeix a 4.559.796,51 d’euros.

“Amb aquestes xifres, i tota la força de la responsabilitat de l’actual Equip de Govern, es prendran totes les mesures que siguen necessàries per salvar l’Ajuntament d’Albaida”, agrega el primer edil, que continua dient que “una situació extraordinària necessita de mesures extraordinàries i així li ho estem fent saber a totes les institucions públiques a les que demanem ajuda i recolzament en aquests temps difícils per a les albaidines i els albaidins».