El Govern d’Ontinyent prorroga fins a juliol el contracte de la piscina coberta

Pepe Pla destaca que la mesura s’ha pres “per evitar perjudicar als usuaris i treballadors”
El Govern d’Ontinyent prorrogarà fins al proper mes de juliol el contracte de la piscina coberta amb l’actual concessionària per evitar el tancament del servei, després que l’empresa guanyadora del concurs per a assumir la gestió es retirara. El Regidor d’Esports, Pepe Pla, explicava que com que el contracte amb Brakesport, SL, finalitzava el proper dilluns dia 12 de novembre, i en no poder assumir el consistori les despeses que origina la gestió, tot duia al cessament temporal de l’activitat com a solució més immediata.
Des del Govern d’Ontinyent, explica Pla, “hem volgut evitar perjudicar als usuaris i treballadors amb mesures dràstiques com el tancament temporal de la piscina, i per això prorrogarem l’actual contracte fins al 31 de juliol”, explicava. Esta pròrroga “forçosa i avalada per la llei”, afegia Pla, permetrà continuar amb el servei sense que es vegen afectats els usuaris ni els més de 20 treballadors que té la piscina.
El regidor recordava que, després que l’Ajuntament traguera aquest estiu el plec de condicions per la contractació de la gestió indirecta de la piscina coberta, la del poliesportiu municipal i el bar, es van interessar 10 empreses, de les que 3 es van presentar al concurs. D’elles, 2 van ser descartades per la mesa de contractació, quedant com a guanyadora Grupo Pazos Salud y Ocio, una empresa gallega que gestiona piscines i complexes esportius de tota Espanya.
Pla explicava que esta empresa “va fer una oferta interessant per a l’Ajuntament, però en vindre es van trobar amb que el deficient manteniment que s’havia fet de la piscina coberta als últims anys els obligava a fer una inversió addicional de 80.000 euros per a prestar el servei com ells volin, davant la qual cosa es van retirar”.
Davant d’açò, “obligats per les circumstàncies”, i per tal d’evitar el tancament temporal de la piscina amb totes les conseqüències que açò comportava, el Govern d’Ontinyent, es prorroga el contracte amb Brakesport, fent-se els bonos per als usuaris tenint com a data límit el 31 de juliol.
Durant estos mesos, l’Ajuntament modificarà el plec de condicions “i tindrem temps per a tornar a traure el servei a concurs, un servei que arrossega un important dèficit en els últims anys”, afegia el regidor, qui subratllava que açò no va a paralitzar el procediment que està duent a terme l’Ajuntament d’Ontinyent per a reclamar a Brakesport els diners que deu per impagaments acumulats als últims anys.
“Mantenim el servei amb esta empresa per força major, i hem d’insistir molt en que la decisió presa pel Govern d’Ontinyent de prorrogar el contracte es deu a la intenció de no perjudicar als usuaris i als treballadors amb mesures més dràstiques com haguera estat el tancament de la piscina”, concloïa el Regidor.