El Govern d’Ontinyent aconsegueix rebaixar en un 85% la despesa en hores extra

El capítol de personal es manté 550.000 euros per davall de l’últim pressupost del PP

El Govern d’Ontinyent ha aconseguit rebaixar la despesa en hores extra en un 85% respecte al 2008, tot i comptar amb menys personal a la plantilla municipal. Així ho ha explicat en roda de premsa el Regidor de Personal, Joan Sanchis, qui ha donat detalls de la gestió que s’està realitzant de la partida de personal dels pressupostos municipal, “una gestió eficaç, que permet mantenir aquest capítol 550.000 euros per davall de l’últim pressupost del PP (2011) sense haver d’eliminar serveis”, explicava el regidor.

Cal recordar que al Capítol 1 dels pressupostos, l’anterior govern va disparar la despesa en 1’3 milions d’euros entre 2007 i 2010, “una situació que haviem de capgirar per a contenir la despesa, i l’única manera de fer-ho era amb una millor gestió”, afegia. D’aquesta manera, s’han pres mesures com les adscripcions provisionals, reasignació d’efectius, no cobriment de baixes o la redistribució de feines entre departaments. Com a resultat, s’ha aconseguit en 2012 una despesa en hores extra de 31.000 euros, el que suposa un estalvi del 47% respecte de la quantitat pressupostada en 2011 (58.000 euros) i del 85% dels 210.000 euros que es van arribar a pressupostar en l’any 2008. Joan Sanchis ha tingut paraules d’agraïment per al personal municipal, “que ha entès que estem passant uns moments difícils i està mostrant la seua predisposició perquè l’Ajuntament puga mantenir els serveis sense haver d’assumir despeses extraordinàries”.

Pel que fa a l’import total del Capítol de Personal, el regidor recordava que «en 2011 es va pressupostar 10’1 milions d’euros, que en el pressupost de 2012 es va reduït fins als 9’43 milions. De cara a 2013 aquesta xifra augmenta en un 1% (100.000 euros), com a mesura de previsió i per a curar-nos en salut davant despeses per possibles reincorporacions que pugam tenir de personal que es troba en excedències o altres destinacions”. Amb tot, el fet d’haver aconseguit controlar la despesa en personal més de mig milió d’euros per davall de l’últim pressupost del PP, “confirma que estem treballant en la direcció correcta dins de la línia global dels 4 pilars que es va marcar el Govern d’Ontinyent en la gestió: congelar impostos i taxes, apostar per la promoció econòmica, no oblidar la política social, i al mateix moment reduir el dèficit i el deute de l’Ajuntament”, concloïa.