Alter València es proclama campió autonòmic de básquet
El passat dissabte, el Pavelló Municipal del Genovés va albergar les finals autonòmiques de Bàsquet per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual. A aquestes finals arribaren els equips de deports Sin Adjectius d’Elx, Unitts de Paterna, Aderes de Burjassot i Alter València. Quatre equips que es disputaven el títol de campió autonòmic després d’haver estat tota la temporada jugant la seua lliga regular.
En les semifinals s’enfrontaven els equips de Deportes Sin Adjetivos d’Elx i Alter València per un costat i Aderes Burjassot i Unitts de Paterna per l’altre. Després de dos partits molt disputats es decidia la gran final que enfrontava a Unitts i Alter, previ al qual es va disputar el tercer i quart lloc amb victòria per a l’equip d’Aderes per 19 a 11 davant de l’equip alacantí. Com a preàmbul a la final, es va disputar un partit d’exhibició enter els equips prebenjamins del CB Genovés i l’Escola de Bàsquet de L’Olleria, fet que va donar color a les grades i va fer que el nombre de públic fóra major.
La final entre Alter València i Unitts de Burjassot no va defraudar les expectatives i fins als darrers minuts del partit no es va decantar el resultat per als de la capital del Túria. Resultat final de 31 a 15, i un nivell de bàsquet molt superior al de temporades anteriors i un molt bon treball de tots els equips, la qual cosa dóna a entendre la bona línia de treball i un motiu més per fomentar una altra manera de veure bàsquet. I més encara si tenim en compte que els tres primers classificats lluitaran pel campionat d’Espanya a Gijón.
Pere Revert, alcalde del Genovés va assistir a la final i després de la mateixa comentava que.» Mostrar al poble que col·lectius com les persones amb discapacitat també són capaços de fer esport i a un molt bon nivell és motiu suficient perquè l’Ajuntament del Genovés col·labore en campionats finals com aquest. És ben cert que l’esport és un bon mig de socialització i per això l’esport ha de ser inclusiu i no exclusiu”.
Per altra part, el CB Genovés, un dels organitzadors de la final a quatre afirmava que “hem de ser conscients que l’esport és un bon mig per mostrar a la societat que tots formem part d’ella. Bàsquet hi ha de moltes maneres, i sols tenim l’oportunitat en els mitjans de comunicació de poder-ne seguir un. Però en realitat hi ha moltes maneres de fer esport i en aquest cas fer bàsquet. Una prova evident és el que aquest cap de setmana hem tingut l’oportunitat de viure al nostre poble. Pensem que el nostre club és afortunat de poder mostrar a tots els membres del mateix i també als aficionats al bàsquet una altra manera de jugar al bàsquet, ni millor ni pitjor, simplement diferent. De segur que veure un bàsquet com el que practiquen les persones amb discapacitat intel·lectual enriqueix i ajuda al fet que tots els membres del club aprenguen com a jugadors, però sobretot que milloren com a persones”.
Per altra part, la Dra del Centre Ocupacional, Amor Amorós es mostrava “satisfeta per poder col·laborar com a centre en l’organització d’aquesta final a quatre. Portar esport practicat per persones amb discapacitat i de nivell a la nostra comarca i a més ser un dels promotors ens satisfà” El Centre Ocupacional de Xàtiva torna a ser, una vegada més, el referent en l’esport per a persones amb discapacitat.