El Gamell d’Albaida guanya el Primer Premi del 40 Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea

El Cercle Musical Primitiva d’Albaida “El Gamell” va guanyar el passat dissabte 3 de desembre el Primer Premi i la Menció d’Honor de la Secció Primera del 40 Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea

El dissabte va ser un dia gran per a Albaida, el C. M. Primitiva d’Albaida “El Gamell” va guanyar el Primer Premi i la Menció d’Honor de la Secció Primera del 40 Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea, un dels més importants del panorama bandístic valencià, amb una puntuació de 519 punt, d’un màxim de 600. Superant la Banda murciana de Cabezo de Torres i al Centre Artístic Musical de Bètera. A més a més, van guanyar el Trofeu Societat Filharmònica Alteana, l’organitzadora de l’esdeveniment, i el premi “Vila d’Altea” dotat amb 7.200 euros.

El Gamell va interpretar de forma magistral la peça obligatòria del Certamen “Un Feix de Coses Petites” composada per Ximo Cano expressament per a l’ocasió. A més a més, va obrir la seua participació al concurs amb el pasdoble “Yakka” del mestre Jose Rafael Pasqual Vilaplana i va interpretar com a obra lliure “Teogònica, Simfonia núm. 2” del compositor Andres Valero i Castells.

Aquest premi és fruit d’un treball incansable que realitza el Gamell junt al seu director Saül Gomez i Soler. De fet, enguany ja han guanyar el Primer Premi al Certamen Nacional de Villena. Aquesta banda de música té molta història, ja en l’any 1887 va obtindre el Primer Premi al Certamen de Bandes de la Ciutat de València en la segona edició, dirigits per En Vicente Torres Martínez. Des del seu naixement l’any 1766 que no han parat de treballar i de dur el nom d’Albaida per tot arreu. En aquest últim període han assolit un altíssim nivell musical i es perfila com la banda Vall d’Albaidina de referència i la que més èxits ha obtingut al llarg de la seua dilatada història.

Des de l’Ajuntament d’Albaida es congratulen d’aquest premi que és un reconeixement a la feina ben feta. Així ho va expressar Josep Antoni Albert, alcalde d’Albaida, que junt a Jose Palasí, regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, i un gran nombre de familiars, amics i veïns d’Albaida, van acompanyar a la banda en aquest dia tan especial. Josep Antoni assenyala que “estem molt orgullosos de la Vella d’Albaida, dona gust sentir-los tocar i ens sentim molt ben representats per ells. En nom de la ciutat d’Albaida, vos done l’enhorabona pel treball ben fet”.