El Fons Valencià presenta a La Ribera la campanya “Ser dona al Sud”


El Fons Valencià per la Solidaritat presenta la campanya de sensibilització “Ser dona al Sud” en diferents municipis de la Ribera.

La campanya es va iniciar l’1 de març i finalitzarà el 16 de març, i arribarà a 29 municipis de la Comunitat Valenciana, 4 d’ells de La Ribera.

La campanya compta amb el testimoni de Hilda Herrera i Barbarita Miranda, representants de la Asociación de Mujeres Municipalistas del Ecuador, i girarà al voltant del treball de les dones en l’àmbit municipal a Equador i del compromís de les organitzacions de dones en la transformació social i local d’este país.

Els municipis de La Ribera que s’han acollit a la campanya són La Pobla Llarga, Algemesí, Benifaió i Almussafes.

Amb motiu del 8 de març, Dia Mundial de la Dona Treballadora, el Fons Valencià per la Solidaritat ha organitzat la campanya de sensibilització “Ser dona al Sud”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, és l’associació d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana que té com a objectiu posar en comú recursos i esforços municipals per a contribuir des de l’àmbit municipal valencià al desenvolupament dels països del Sud per mitjà d’un fons econòmic que serveix per finançar projectes de cooperació i sensibilització.

La campanya “Ser dona al Sud” té com a objectiu la difusió entre els municipis socis del Fons de la realitat de la dona al Sud i està formada per un conjunt d’activitats que acostaran a la societat valenciana la realitat de la dona en els països en vies de desenvolupament.

En l’edició de 2010 els testimonis convidats pel Fons a la campanya “Ser dona al Sud” són Hilda Herrera i Barbarita Miranda, representants de la Asociación de Mujeres Municipalistas del Ecuador (AMUME).

AMUME és una organització sense finalitat lucrativa, creada en 1993, i formada per regidores i alcaldesses, en funcions o no, de 224 municipis d’Equador.

AMUME promou la participació de les dones en les institucions a través de l’ètica política i de la transformació de les condicions que generen opressió, exclusió, subordinació i discriminació sobre la vida de les dones i del conjunt de la societat equatoriana.

La presència de les dones sòcies d’AMUME en els ajuntaments ha tingut com a èxits més importants la incorporació de temes de gènere, equitat, ciutadania plena i profundització de la democràcia en les agendes públiques locals, la posada en marxa de polítiques públiques, i especialment la vigilància dels drets adquirits per les dones amb la finalitat de garantir el seu compliment.

El Fons Valencià col·labora amb la AMUME en el finançament d’una escola de formación política per a dones autoritats locals. Esta escola, que té dos seus, una Quito i l’altra a Cuenca, és un espai de formació que ajuda a les dones en el seu exercici de la gestió i la representació pública a Equador. El procés de formació es caracteritza per combinar elements teòrics i metodològics amb la pràctica de les labors quotidianes de les dones autoritats locals.

Les beneficiaries del projecte són regidores, alcaldesses i vice alcaldesses, conselleres, dirigents i líders de juntes parroquials de tot Equador. Cada any es formen prop de 200 dones a l’escola.

La campanya està en marxa de l’1 al 16 de març, al llarg d’este període es realitzaran activitats en 29 municipis de la Comunitat Valenciana. A La Ribera participen els ajuntaments de La Pobla Llarga, Algemesí, Benifaió i Almussafes.

Entre les activitats programades, amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis participants a la campanya, destaquem la conferència “La participació de les dones en el món local a Equador”, que anirà a càrrec de les dos representants d’AMUME, i que girarà al voltant del treball de les dones en l’àmbit municipal a Equador i del compromís de les organitzacions de dones en la transformació social i local d’este país. La conferència també servirà per donar a conèixer el projecte de l’escola de formación política per a dones autoritats municipals, que el Fons Valencià ha finançat a AMUME.

Altres activitats previstes en la campanya són els encontres i entrevistes amb associacions i col·lectius locals de dones i l’edició i distribució de materials divulgatius de la campanya (cartell, díptics).