El DKV Joventut s’imposa al València B.C. en el 8é torneig cadet del Genovés

genoves-basquet-L’OSTRAVA guanya al C.B. Genovés en la final de consolació
Com cada any, des d’en fa huit, al mes de febrer el C.B. Genovés celebra el seu Torneig Nacional Cadet que s’ha disputat al Pavelló Municipal. Aquest any amb la participació d’un equip de la República de Txéquia, el BCM OSTRAVA , el qual s’ha adjudicat el DKV Joventut per tercera vegada consecutiva.
Els equips perticipants, C.B. Genovés Júnior, BCM Ostrava, València Bàsquet i Joventut de Badalona, ens han oferit un bàsquet de primer nivell europeu. Ha hagut molta igualtat en el joc, intensitat i qualitat col.lectiva i individual en tots i cadascú dels participants. Menció a banda per a jugadors com Adrià Duch i Matias Boho del València Bàsquet, Ferran Ventura i Gerard Gomila del Joventut de Badalona o Matej Svoboda i David Subert, tots ells integrants de les seves respectives seleccions nacionals. Menció especial mereix el jugador que va ser considerat MVP del campionat: Radovan Kouril. Aquest ha estat el jugador amb més talent que ha passat pel Genovés en els 16 tornejos que ja s’han organitzat. Està considerat com el nou Ricky Rubio de l’Est, i amb tan sols 15 anys ja ha debutat en la selecció nacional txeca en categoria junior. “Al Genovés hem tingut l’oportunitat de veure un jugador que si continua amb aquesta profressió i les lesions el respeten de segur que arribarà molt lluny, ha estat un luxe veure jugar un jugador d’aquesta edat amb tantíssima qualitat” comentaven des de l’organització del torneig.
genoves-basquet 3Si d’alguna cosa pot pressumir aquest torneig és del nivell que ha tingut al llarg de les quatre jornades que aquest any ha durat. Tots els partits han estat tan disputats que no s’ha decidit fins els darrers moments. El primer partit entre el València Bàsquet i el DKV Joventut, en el qual una cistella de tres punts més falta personal força una pròrroga que guanya l’equip català en els últimims instants, el partit entre el Joventut i el BCM Ostrava en el que el marcador va estar continuament alternant amb un Radovan Kouril que va a notar 40 punts i que al final, el Joventut es va emportar per una diferència de 12 punts, i sobretot el partit de dissabte per la vesprada, en el queel València guanyà el partit en l’últim segon amb un triple d’Adrià Duch. Tot açò va portar a que el diumenge en els partits finals s’enfrontaren el BCM Ostrava i el C.B. Genovés Júnior (67-62) per al tercer i quart lloc . Partit bonic, en el que el C.B. Genovés va poder tornar a jugar davant un equip dels millors en la categoria a nivell europeu.
La final la disputaren els equips del València B.C. i el DKV Joventut (69-77). Final també molt disputada i en la que fins els últims moments no es va decidir. Un inici espectacular de Gerard Gomila, qui va anotar els primer 10 punts del seu equip i un Matias Boho que va mantindre al València amb opcions fins els últims moments van destacar en els dos equips per oferir una de les millors finals dels tornejos cadet del Genovés, la qual cosa va complementar el millor torneig cadet que s’ha disputat en esta localitat.
genoves-basquet-1Des de l’organització, es recalcava, una vegada acabada la final, que “el treball constant de tanta gent ens fa poder valorar un torneig de manera molt positiva. Sempre ho hem dit, Pasqual, l’espiker del torneig és una peça important en aquesta aventura, estem convençuts que no seria el mateix, ni molt menys, i no sols ho diem des del club, tots els equips i aficionats de fóra es queden bocabadats per la seva manera d’animar els partits, partits que sempre els podrem recordar i veure gràcies a una altra persona, Jesús, que sense fer soroll i de manera continua es passa tots els partits amb la càmera, per a que tots podem gaudir d’aquest bàsquet sempre que vullgam”.
El resò i categoria d’aquest Torneig ha proporcionat l’assistència a l’esdeveniment de gran quantitat d’espectadors (els tres dies el pavelló estava de gom a gom) de diferents poblacions. També, el Torneig ha atret a persones relacionades amb el món del bàsquet d’alt nivell (el presidents del València Bàsquet, Vicente Solà, presindent de la FBCV , Salvador Fabregat, Directors de Pedrera, Directors Esportius, Agents FIBA, exjugadors ACB com Tomàs Jofresa,…), i com no, a Mitjans de Comunicació.
La repercussió social a Internet ha estat gran, ja que la nostra pàgina web ha estat visitada per gent de diferents llocs de l’Estat Espanyol, d’altres països d’Europa, Amèrica i Àsia, fent-nos aconseguir rècord de visites en un dia (més de 300). També ha estat portada a pàgines web del BCM OSTRAVA, JOVENTUT DE BADALONA, BRESSOL DEL BÀSQUET.

“Tota aquesta valoració i reconeixements són una mostra del treball. Aquest dóna el seu fruit en la realizació de Tornejos i en l’esperit de millora i continuitat dels mateixos. Tot açò ho fem perquè ens agrada el bàsquet i per a que els nostres jugadors puguen tindre una il.lusió, al viure un esdeveniment d’aquesta magnitud, que perdure per sempre en el seu record” (C.B. Genovés).