El divendres 2 de desembre es presenta a Albaida el documental d’Escola Valenciana “Una llengua que camina”

Aquest divendres, a les 19.30h, es presenta al Cinema Odèon d’Albaida el documental d’Escola Valenciana “Una llengua que camina”. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Albaida i per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i l’Ús del Valencià.

El documental, dirigit per Amanda Gascó, retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles. El film és una producció de Vilaweb en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport d’Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 i l’Institut Català de les Indústries Culturals.

A l’acte, a banda de la projecció del documental, hi haurà una tertúlia en la que participaran Lucia Company, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Albaida; Maria Josep Garcia, mestra d’Albaida i presidenta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida; Diego Gomez, mestre d’infantil i expresident d’Escola Valenciana; i Josep Manel Andrés, President de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i l’Ús del Valencià.

En paraules de Lucia Company, Regidora de Cultura “aquest documental retrata la realitat de la nostra llengua i ens permet reconèixer, una vegada més, el treball incansable que realitza Escola Valenciana per a que la nostra llengua, que és la base fonamental de la nostra forma de ser i de vore el mon, continue vigent i siga el transmissor natural en les nostres escoles, en els nostres pobles i ciutats.”

També assenyala Company que “tenim el compromís, des del Govern de l’Ajuntament d’Albaida, de recolzar en tot allò que puguem a Escola Valenciana. Volem encoratjar-los per a que continuen aquest treball necessari i imprescindible, sobretot en un moment històric complicat per a les llengües sense estat, com és la nostra, i que, a més a més, no te tot el recolzament que hauria de tenir del nostre Govern autonòmic. Per tot açò, faig una crida a totes les veïnes i veïns d’Albaida i de la Comarca, per a que vinguen el divendres a compartir amb nosaltres aquesta experiència enriquidora.”