El Director General d’Obres Públiques visita les obres de la nova estació d’Albaida

L’alcalde demana l’aposta per la línia Xàtiva-Alcoi tenint en compte la demanda dels usuaris

L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i la 1ª Tinent d’Alcalde, Eva Tormo van acompanyar el Director General d’Obres Públiques, Vicente Dómine i el delegat de Renfe a la Comunitat Valenciana, José Luis Gil, per tal de visitar les obres de la nova estació.

L’Alcalde va assenyalar que “esperem que aquestes obres de la nova estació ajuden a revitalitzar la línia de ferrocarril, adequant les necessitats dels usuaris, que actualment es troben amb un servei de la línia insuficient”. L’edil va aprofitar per traslladar el malestar dels usuaris de l’últim tren de la línia València-Alcoi, que es veuen obligats a parar a Xàtiva i continuar la ruta amb autobús. José Luis Gil va explicar que es tracta d’una situació conjuntural i que volen tornar a restablir el servei el més aviat possible.

A més, el Director General va destacar la inversió de 1,35 milions d’euros que la Generalitat està realitzant, a través de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, per a la construcció de la nova estació d’Albaida.

La zona d’actuació de les obres es localitza al costat de la rotonda d’accés a la ronda de l’Aljorf, al final del passeig de la Fira, una de les principals avingudes de la població. Segons ha indicat Dómine “s’ha optat per una solució que minimitzara l’afecció al medi ambient, millorant l’entorn en aprofitar l’orografia de la zona, integrada a més amb la creació d’accessos mitjançant itineraris de vianants”.

Les obres consisteixen en l’execució d´una nova andana, un edifici multiservei i diverses parades d’autobusos, així com sistemes de rampes i escales de comunicació entre els diferents elements. La nova andana té una longitud de 100 metres i 5 metres d’amplada, i s’ha ubicat en una alineació recta del ferrocarril, solucionant així els problemes d’accessibilitat que actualment es presenten a l’estació de servei. A més estarà dotada de marquesines de 4 metres de longitud per protegir al ciutadà de les inclemències meteorològiques.

El projecte inclou la construcció de tres dàrsenes per a parades d’autobusos, dues ubicades al costat de l’edifici i l’altra a la part exterior que possibilite la parada d’autobusos de major capacitat.

L’edifici té unes dimensions en planta de 10×14 metres, amb una distribució per a espai amb previsió d’ús de cafeteria; lavabos comuns per als usuaris de la cafeteria i del ferrocarril i un espai destinat a l’explotació de la línia. L’actuació inclou l’urbanització completa de la parcel·la i ja s´han creat els corresponents itineraris de vianants, rampes i escales; s’ha previst la revegetació de talussos i plantacions amb la seua corresponent xarxa de reg, així com una pista de petanca i una zona de jocs infantils, que permetrà a la població gaudir d’un nou espai públic.