El deute de l’Ajuntament de Xàtiva amb els seus proveïdors podria superar els 5 milions d’euros

El portaveu d’EU manifesta que la liquidació del pressupost “es un fraud” del govern del PP per poder demanar més préstecs “i hipotecar del tot” el futur de la ciutat

Miquel Lorente demana a Rus que aclarisca si els 1,9 milions d’euros gastats sense consignació pressupostària han reduït o no els 3 milions de les factures pendents de reconèixer

El deute de l’Ajuntament de Xàtiva amb els seus proveïdors podria superar amplament els 5 milions d’euros i en cap cas seria inferior als 1’2 milions d’euros. Segons ha denunciat públicament el portaveu del grup municipal d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, la liquidació de pressupost municipal de l’any 2011 presentada a l’últim plenari, amb 16.000 euros de remanent positiu “no és mes que un fraud per ocultar la realitat i poder així demanar més préstecs a llarg termini, que permeten als actuals governants poder maniobrar a costa d’hipotecar del tot el futur de la ciutat”.

Segons exposa Lorente, front les dades fetes públiques pel govern d’Alfonso Rus, “hi ha un apunt molt important que no tenen en compte: les quantitats en factures pendents que han estat informades pel serveis econòmics de l’Ajuntament”. En aquest sentit, el portaveu d’EU recordava que el passat 8 d’agost de 2011 els serveis d’intervenció van informar que del consistori tenia 2.571.000€ en factures pendents de reconèixer, una quantitat que el 29 de desembre de 2011 va passar a 3.097.000€ en factures pendents de reconèixer. En canvi, el dia 22 de febrer de 2012 no s’informa sobre les factures pendents de reconèixer, sinó sobre factures conformades per tècnics, sense cap mena de crèdit. “És a dir, el govern del PP a Xàtiva s’ha gastat ni més ni menys que 1,9 milions d’euros sense consignació pressupostària”, denuncia Lorente.

El portaveu d’EU explica que “per tant”, si estos 1’9 milions gastats s’han emprat en reduir els 3 milions de les factures pendents de reconèixer, el deute seria de 1’2 milions d’euros; i en el cas que no haja estat així, estos 1’9 milions s’afegirien als 3 milions de les referides factures, arribant així als 5 milions d’euros de deute, “i tot açò tenint en compte que en qualsevol dels dos casos s’ha d’afegir les factures “perdudes als calaixos” pel govern de Rus, “el que augmenta encara més el deute total”.

Lorente ha lamentat que el PP “seguisca practicant el seu característic obscurantisme comptable, com demostra el fet que hagen rebutjat la nostra petició de que s’elabore un informe tècnic sobre aquesta qüestió”. Des d’EU es demana a l’alcalde, Alfonso Rus, que “per una volta faça un exercici de transparència” i aclarisca “quina és la situació real, perquè es tracta dels diners de tots i totes, i la ciutadania té dret a saber quina és la realitat del seu Ajuntament”.