El Contenciós Administratiu recolza l’Ajuntament de Montixelvo

El jutjat dona suport al Consistori respecte a no cedir el tractament de fem al Consorci de Residus

El Jutjat Contenciós Administratiu nº 1 de València ha recolzat la decisió de l’Ajuntament de Montixelvo de no cedir el tractament de fem al Consorci de Residus, en no admetre a tràmit el recurs presentat pel Consorci contra una resolució de l’Ajuntament a la qual es nega a lliurar els residus sòlids urbans a la planta de Ròtova.

L’Ajuntament de Montitxelvo, presidit pel socialista Josep Miquel Climent, va aprovar el 10 de juliol de 2012 una resolució contra l’acord de la comissió de Govern del Consorci del Pla Zonal de Residus de les zones X, XI i XII, que obligava a lliurar els residus sòlids urbans del municipi en la planta de transferència de Ròtova. Amb la seua resolució, l’Ajuntament de Montitxelvo demanava la suspensió de l’inici del període transitori, mitjançant el qual el Consorci volia que tots els pobles de la Vall d’Albaida s’integraren i acabar així amb el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida. El Consorci havia replicat a la resolució de l’Ajuntament demanat suspendre de manera cautelar l’acte administratiu municipal, una demanda que ara no ha estat admesa a tràmit.

Des del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida s’ha valorat positivament esta decisió judicial, “que deixa ben clar al Consorci que no pot forçar la cessió del tractament del fem als municipis de La Vall d’Albaida fins que no es faça públic el pronunciament judicial pendent per part del Jutjat Contenciós número 6, que està estudiant el fons de la qüestió”. Amb aquesta decisió, la justícia no admet les al·legacions presentades pel Consorci em contra de la recollida i tractament del fem que està realitzant la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.