El Consell Veïnal d’Ontinyent prepara el seu reglament intern

A la reunió es va parlar de la situació del mecat municipal o del funcionament del mamògraf mòbil

El que fins ara es coneixia com a Consell de Participació Ciutadana d’Ontinyent passarà a dir-se Consell Veïnal d’Ontinyent, ja que en breu es crearà un nou Consell de Participació Ciutadana com a “Consell de Consells” que integrarà a tots els consells sectorials de la ciutat.

Tal com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Manuel Ruiz, el Consell Veïnal serà d’aquesta manera un consell sectorial més dins d’aquest nou gran Consell que sorgirà després del l’aprovació al plenari de la Carta de Participació Ciutadana, que a hores d’ara està en mans de la Secretaria Municipal. Dins d’aquest nou organigrama, el Consell Veïnal compta amb una proposta de Reglament Intern que va ser debatuda ahir pels membres d’aquest òrgan, en una reunió a la qual es va exposa als representants de les associacions que el conformen que poden fer al·legacions i observacions durant els primers mesos.

A la reunió d’ahir del Consell Veïnal van assistir també els regidors de Comerç, Joan Sanchis, i de Sanitat, Virtudes González, per tractar altres qüestions d’interès que els representants veïnals havien plantejat. En aquest sentit, Joan Sanchis va parlar de la situació del mercat municipal, tant pel que fa a la situació del conegut com a “mercat de dalt”, que funciona de dilluns a dissabte, com del “mercat de baix” o dels dilluns, així com del nou mercat del diumenge, del que Sanchis va donar detalls als presents i els va explicar que funcionarà de moment a mode de prova per estudiar la conveniència o no de donar-li continuïtat.

Pel que fa a la sanitat, Virtudes González va explicar als presents el funcionament del mamògraf mòbil que es troba situat junt al Centre de Salut de Sant Josep, i que permetrà atendre a les 4.000 dones que estaven pendent de realitzar-se revisions a Ontinyent. També va confirmar que a partir del dia 2 de maig hi haurà un cirurgià les 24 hores del dia a l’hospital d’Ontinyent per fer operacions d’urgència, i es van parlar d’altres qüestions com l’atenció primària als centres de salut o la reivindicació de l’hospital comarcal, que continua pendent d’executar-se per part de la Generalitat Valenciana.

Foto: http://www.ontinyent.com/images/fotos/ajuntament_ontinyent.jpg