El Consell Municipal de Cultura es presenta com una aposta per la diversitat cultural a Ontinyent

Xavi Castillo i Pep Botifarra participaren a una presentació a la qual van actuar nombrosos artistes locals

Jorge Rodríguez destaca la importància de reivindicar el valor de la cultura en un temps on la perspectiva econòmica ho domina tot

El recentment constituït Consell Municipal de Cultura d’Ontinyent es presentava el passat divendres oficialment a la ciutadania com un òrgan “que apostarà per la diversitat cultural i la participació de totes i cadascuna de les entitats que el conformen”. Així ho destacava a la seua intervenció el regidor de Cultura del consistori ontinyentí, José Antonio Calabuig Oviedo en un acte que reunia a més de 200 membres de 38 associacions locals al Teatre Echegaray de la ciutat. Prova d’aquesta participació és la configuració de les 5 comissions de treball que es presentaven en aquest acte, i de la qual formen part totes les entitats que conformen el Consell: Comissió Musical, Comissió de Normalització, Comissió d’Arts Audiovisuals, Comissió de Tradicions i Cultura Popular, i Comissió d’Arts Escèniques.

El regidor de Cultura afegia que l’objectiu de la seua regidoria “ha de ser impregnar tot Ontinyent de cultura, i per això possarem en marxa el programa Cultura de Barri per a fomentar l’activitat cultural a tots els barris”, avançava, fent una crida a “caminar tots junts i fer pinya per impulsar la cultura a Ontinyent”.

L’acte, que va estar conduït per l’actor Rafa Alarcón, va comptar amb la participació del conegut còmic Xavi Castillo en un video preparat per a l’ocasió, així com del “cantaor” Pep Botifarra, a més de diversos artistes locals com la ballarina Soraya Semper, o el grup musical Pink Paraband, a més de projectar-se vídeos del creador audiovisual David Soriano i l’artista gràfica Mariola Beneyto. També es va donar a conèixer el nom de la guanyadora del concurs del logotip del Consell Municipal de Cultura, que va estar Maria de la Paz Rodenas Pastor.

l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tancava l’acte exposant que “és la primera vegada que tenim una programació cultural que no és de l’Ajuntament d’Ontinyent, sinó que és d’Ontinyent. I com que la cultura la fem entre tots i totes, la programació cultural també l’hem de fet entre tots i totes”. El primer edil possava de relleu la importància de reivindicar en estos temps “valors que no cotitzen en borsa, que no caben en les caixes dels bancs, però que són importantíssims, com és el cas de la cultura”, destacava Jorge Rodríguez.