El Consell de la Joventut llança una campanya per a fomentar el vot juvenil en les eleccions estatals

Es vol conscienciar als grups polítics de la necessitat de desenvolupar polítiques de joventut integrals

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) presenta hui la campanya #VOTAambTRELLAT!, amb la qual des d’aquesta plataforma associativa es pretén promoure el vot i la participació juvenil en les pròximes eleccions estatals.

La intenció del CJCV és sensibilitzar a la població jove de la importància dels comicis i l’impacte que tindrà en les seues vides les futures polítiques que emanen del Congrés. Per això, en aquesta campanya es realitzaran dues accions: d’una banda, a desembre es promourà un debat polític amb representants joves de cada candidatura, amb els quals s’abordaran els problemes i les propostes polítiques que cada candidatura presenta per donar resposta a la situació d’aquest col·lectiu. D’altra banda, fins el dia 5 de desembre, es difondrà aquesta iniciativa per les xarxes socials, on es llançaran preguntes i dades per a reflexionar amb els i les joves al voltant de quatre pilars fonamentals: participació, educació, igualtat i emancipació.

David Latorre, president del CJCV, destaca que “estem cansats d’escoltar que som el futur, quan també som present, un present necessari per al demà de la societat, i malauradament, no se’ns té molt en compte a l’hora de prendre decisions”. Açò, continuava mencionant el president de l’entitat “ha creat una apatia política que cal combatre amb campanyes com aquesta. De fet, el 95% de les persones joves creuen que no són tingudes en compte a l’hora desenvolupar la política; i el 48,6% de la població jove desconfia de la política, segons els estudis de l’Observatori de la Joventut de l’INJUVE”.

D’aquesta preocupació naix #VOTAambTRELLAT!, on no sols es vol fomentar el vot juvenil, sinó que, a més, es vol conscienciar als grups polítics de la necessitat de desenvolupar polítiques de joventut integrals; perquè no sols es tracta d’invertir en el futur, sinó de construir el present.