El Consell de Ciutat tria les 11 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”

Els autors dels projectes podran presentar-los en un acte públic el proper 27 de gener i la ciutadania podrà votar de l’1 al 5 de febrer

El Consell de Ciutat d’Ontinyent ha triat les 11 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”, el procés de priorització de projectes posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns puguen triar les obres a executar amb 425.000 euros de la partida d’inversions d’enguany.

El coordinador de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, ha destacat “l’alt grau de participació d’un procés de tria dels projectes ciutadans que ha implicat associacions de tots els sectors. Ontinyent Participa està convertint-nos en exemple i referència per a altres localitats, però només té sentit si els veïns i veïnes responen i s’involucren com estan fent”, apuntava.

Des del passat 8 de gener i fins al dimecres dia 20, les propostes preseleccionades han estat analitzades pels consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Veïns, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, Escolar, de Joventut, d’Esports), i un representant de cadascun d’aquests consells assistia al Consell de Ciutat que, com a “consell de consells”, determinava els projectes que seran objecte de votació. “Inicialment havien de ser 10, però en haver un empat en la desena posició, es va decidir que enguany siguen 11 els projectes finalistes”, explicava Sanchis, qui detallava quines han estat les seleccionades d’entre les 108 propostes considerades factibles per l’Oficina Tècnica.

Entre elles estan la redacció del projecte de creació d’un camí per a vianants que comence des de l’IES L’Estació fins al cementeri, substituint bancs i col·locant arbres (25.000 euros); l’adaptació per a persones en visió reduïda dels semàfors de la plaça de la Concepció, avinguda de Daniel Gil i avinguda del Comte de Torrefiel (7.500 euros); la realització de treballs selvicoles d’ajuda a la regeneració en la pujada i al voltant de l’Ermita de Sant Esteve (entre 25.000 € i 36.500 euros); la consolidació d’estructura i coberta de la casa forestal de Gamellons (200.000 euros) o l’asfaltat de terrenys d’aparcament provisional existents en diferents punts de la ciutat (fins a 200.000 euros).

També es proposa la redacció d’un projecte tècnic que permeta executar per fases l’adequació dels accessos al Pont Vell (60.000 euros); la redacció d’un projecte bàsic per a la restauració de tota la muralla de la Vila a executar per fases (22.000 euros); els projectes bàsics per a la rehabilitació de la Casa Barberà i l’acondicionament del seu hort (33.000 euros); o la creació d’un servei d’atenció, ajuda i rehabilitació per als drogodepenents.

La llista es completa amb la redacció del projecte i consolidació estructural de la Casa Maians (100.000 euros) i la primera fase de la urbanització de la parcel·la situada en el carrer Cristòfol Colom, front al Centre de Dia d’Alzheimer i Centre de Salut de Sant Rafael (fins a 200.000 euros).

D’aquest llistat, del que hi haurà detalls a la pàgina www.ontinyentparticipa.es, el ciutadans d’Ontinyent majors de 16 podran votar del 1 al 5 de febrer per internet o en espais públics les 3 propostes que consideren més prioritàries per a la ciutat, de les quals s’executarà la quantitat que tinga cabuda al pressupost fixat.

Joan Sanchis avançava que el proper dimecres, 27 de gener, a les 19 hores els proponents dels projectes podran exposar-los públicament, per tal de millorar la informació pública en el procés. El sistema informàtic per a la votació telemàtica estarà operatiu des de la mateixa mitjanit de diumenge 31 de gener a dilluns 1 de febrer, podent votar-se també presencialment al Teatre Echegaray, Centre Cívic del Llombo, EPA Sant Carles, Agència de Lectura de Sant Rafel, Biblioteca de Sant Josep i a l’Ajuntament.

El coordinador de Govern Obert i Transparència animava a la ciutadania “a participar del procés i aprofitar la possibilitat de triar de manera directa quines inversions volen que l’Ajuntament execute a la ciutat”, concloïa.