El concurs nacional ‘Jóvenes Intérpretes Ciutat de Xàtiva’ supera xifres en participació

La organització anuncia el rècord de 271 músics inscrits

dsc05910El concurs nacional ‘Jóvenes intérpretes Ciutat de Xàtiva’ trenca enguany tots els límits i aplega al rècord de participació de 271 inscrits en les distintes modalitats.
Així, durant les próximes setmanes, les instalacions setabenses donaran acollida a un dels certamens de música per a futures promeses més referents de tota la regió. Centenars de destacats músics han passat abans de fer el seu gran pas per la casa de la Cultura de Xàtiva, on ja desde menuts han obsequiat els assistents amb la seua mestressa amb els instruments.
Enguany, seran 93 els joves que interpreten distints temes amb els instruments de la modalitat vent fusta, 68 pera a la de vent metall, 65 per a la corda fregada, i 45 xics i xiques faran tambe la seua demotració d’habilitats davant el piano.

El certamen, que amb aquest aplega a la edició XIV, començarà el pròxim 9 de gener en la Casa de la Cultura, el seu escenari habitual. La cita va estar presentat ahir pel matí per la regidora de Música, Marian Soro, qui va destacar la gran afluència de participants en la cita de 2010, un 13% més que l’any passat.
Per al públic interessat, cal dir que els caps de setmana de gener es podrà assistir sense pagar cap tipus d’entrada.
La gala final en la que es lliuraran tots els premis tindrà lloc el 13 de febrer a partir de les
hores al Gran Teatre, i les entrades es poden aconseguir també gratuïtament, de forma prèvia a la Casa de la Cultura.

Aquest concurs lliura importants premis en metàl.lic per als millors músics de cada categoría, segons les seues edats. A més, i com ja es va fer el passat 2009, enguany també s’ha previst otorgar un premi extraordinari. Gràcies a una donació anònima, un dels participants podrà continuar els seus estudis de música amb una beca d’un any per valor de 12.500 euros.