El concertí principal de la Royal Opera House de Londres actua hui divendres a Ontinyent

El violinista Vasko Vassilev i el tubista David Llàcer tocaran amb l’Orquestra Resident del teatre ontinyentí

El Concertí Principal de l’Orquestra de la Royal Opera House de Londres, Vasko Vassilev, actuarà aquest divendres al Teatre Echegaray d’Ontinyent dins la programació dels concerts de la temporada 2013 de l’Orquestra Simfònica Atrivm com a orquestra resident d’aquest espai cultural municipal. El concert, que comptarà també amb la col·laboració del tuba solista de l’Orquestra de València, David Llàcer, serà el tercer de la programació inclosa en l’acord entre l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Acadèmia Ad Libitum perquè el Teatre Echegaray compte amb l’Orquestra Atrivm com a resident. Un acord que el regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, incidia en que “fa que la ciutat tinga una oferta cultural estable i de qualitat; posa la cultura a l’abast de tots amb preus molt assequibles; i permet sent referent i pol d’atracció cultural per a les comarques veïnes”, destacava.

Aquesta programació s’obria el passat 23 de març amb el concert “New York, New York” de la televisiva cantant alcoiana Neus Ferri, seguida el 24 de maig de l’actuació d’un grup de 10 solistes internacionals baix la direcció de Ricardo Casero amb la veu de la Soprano Paloma Friedhoff; i al llarg de l’any inclourà també altres actuacions de rellevància. El concert d’aquest divendres a les 22:30 hores, que estarà dirigit per Saül Gómez, estarà dividit en una primera part que consistirà en l’actuació de Vassilev, que interpretarà “Aires Gitanos” de Pablo Sarasate. Per la seua part, David Llàcer interpretarà Concert per a tuba de Vaughan Williams. La clausura d’aquesta primera part correrà a càrrec de l’Orquestra Sinfònica ATRIVM, que interpretarà el tema Vasa del compositor valencià reconegut internacionalment Pepe Suñer. Aquesta primera part, més contemporània, contrastarà amb la segona part del concert, d’ un caràcter més camerístic.

El concert, per al qual sols queden una vintena d’entrades que es podran adquirir en taquilla una hora abans del concert, forma part al seu torn de la programació de “l’Estiu Musical” promogut per l’acadèmica Ad Libitum amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent. José Antonio Calabuig Oviedo, animava a la ciutadania “a acudir al Echegaray i gaudir d’una programació digna de les grans sales de concert, amb músics de primera fila amb preus (8 euros per a esta actuació) que no es poden trobar en cap altre lloc. És una oportunitat única i animem a tots i a totes a assistir”, concloïa el regidor.