El colombià Eduardo Emilio Esparza guanyador de la XI Biennal Internacional de gravat «Josep de Ribera» de Xàtiva

Amb l’obra «Visibles 5» el colombiano Eduardo Emilio Esparza ha sigut el guanyador d’esta edició de la XI Biennal Internacional de Gravat «Josep de Ribera» de Xàtiva. Un jurat, format per destacades gravadores professionals y professors d’aquesta tècnica.

En la Casa de Cultura de Xàtiva, a les 19,00 hores del dia 11 d’octubre de 2011, es va reunir el Jurat constituït per a qualificar i realitzar la selecció de les obres presentades i d’entre elles atorgar el Premi.

Els membres del Jurat, després d’examinar les 290 obres presentades en fan una selecció prèvia de 42 d’elles que passen a estudiar amb un major deteniment, decidint atorgar el XIé Premi Internacional de Gravat «Josep de Ribera» a l’obra catalogada amb el núm. 50 de Eduardo Emilio Esparza M. de Bogotá (Colombia), amb el títol «Visibles 5», tècnica: aiguafort i colografia.

A més de l’obra premiada, el Jurat fa constar en acta, per la seua qualitat, 3 Mencions d’Honor, a l’obra: núm. 118 de Irving Herrera d’Oaxaca (México) titulada «Dulce cocuyo» tècnica: xilografia; a l’obra núm.280 de David Maes de Montarén (Francia) per lema «Para A. G.» amb tècnica: punta seca i granejador i 3ª a la núm. 155 de Marcin Bialas de Chruszczobrod (Polonia) amb el lema «SZA E820«, amb tècnica: aiguarfort.

Eduardo Emilio Esparza compta amb una extensa carrera artística, tant professional com en concursos. En l’àmbit professional ha treballat en diversos tallers gràfics de Colòmbia i Cuba. I quant als reconeixements destaquen, en el seu currículum, l’esment d’honor en el saló d’art jove de Palmira, la medalla d’honor al mèrit de la seua ciutat natal i un homenatge a la seua vida i obra.