El col.legi Mare de Déu dels Xics de la Font crema la seva falla

La van confeccionar els xiquets i xiquetes des d’infantil fins a 6é de primària

Els xiquets i xiquetes del Col·legi Públic Mare de Deu dels Xics de la Font de la Figuera van plantar el passat divendres la seua falla. Un monument en el qual per la seua realització van participar tots els xiquets i xiquetes des d’infantil fins a 6é de primària. La seua crítica va recaure en les retallades enfocada des de diferents vessants.

Tal com va manifestar la directora del centre, Cristina Soto, «volem fer partícips als xiquets i xiquetes de la tradició de les falles i, d’aquesta manera, que coneguen els seus orígens i arrels». El CEIP ha volgut d’aquesta manera recuperar una tradició única i participativa com és la seua plantà de la falla.

La regidora de cultura, Irene Vila i Lorente ha mostrat la seua satisfacció i ha volgut agrair als mestres i al AMPA la seua col·laboració perquè aquest acte es puga dur a terme: «S’està fent un treball molt important perquè els xiquets i xiquetes coneguen la tradició fallera de primera mà, és per això que vull agrair i animar el claustre de professors del CEIP i a les mares i pares d’alumnes que han participat en l’organització de l’acte a fer cultura d’aquesta manera tan participativa».

El col·legi públic va dedicar la jornada del divendres a las falles amb diverses activitats entre les quals es van incloure la plantà de la falla, visita guiada per la falla, desfilada de la cort d’honor, i bunyols i xocolatada a càrrec del AMPA. El dia més faller del CEIP va finalitzar amb la cremà de la seua falla i una globotà a càrrec dels seus alumnes.