El col·legi Martínez Bellver participa amb la iniciativa “Compromiso perruno”

Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar els més menuts en la cura dels animals

El col·legi CEIP Martínez Bellver de Xàtiva ha participat en les xerrades educatives organitzades per l’ONG «Compromiso perruno» amb el seu projecte «Un futur responsable» i amb la col·laboració de la Societat Protectora d’Animals de Xàtiva. El projecte estava dirigit als alumnes de 2n i 3r cicle de primària; però, a petició del centre arribà a tots els alumnes. També va actuar «El Gran Jordiet», que amb el seu contacontes va fer la delícia dels alumnes més xicotets.

COMPROMISO PERRUNO.ORG és un projecte senzill i innovador, de caràcter educatiu i familiar, que tracta de sensibilitzar i comprometre els més xicotets en la cura dels animals en general i de les mascotes en particular. Naix amb la finalitat de promoure campanyes educatives a les escoles i així conscienciar als i les infants en la tinença responsable de les seves mascotes. Ells amb la seua visita gratuïta a les escoles proposen una teràpia de xoc que ajude no només a conscienciar sobre el problema que és l’abandonament o pèrdua dels animals de companyia, sinó també la difusió i coneixement de les protectores com refugis d’animals abandonats o perduts que necessiten urgentment una llar. Fomenten la consciència de l’abandó zero.

Aquest projecte s’inicià el curs passat i arribarà a més de 100 escoles i 10.000 alumnes de les comarques de La Ribera Alta i Baixa, La Safor i La Costera. A Xàtiva en particular ja ha arribat, a més d’aquest centre, al Col·legi La Inmaculada, Nuestra Señora de la Seo i Attilio Bruschetti.